Ko tu koga...?! ’'Delije’' ne daju ’'Orlovima'’ na "Rajka Mitića"?

Reprezentacija Srbije trebalo je da na stadionu „Rajko Mitić“ dočeka Portugal, ali se to neće desiti zbog navijača Crvene zvezde, prenosi „Sport“.

Fudbal 06.09.2015 | 12:20
Ko tu koga...?! ’'Delije’' ne daju ’'Orlovima'’ na "Rajka Mitića"?

Ništa nas više ne može šokirati, kao ni navodi lista "Sport" u izdanju od subote da su Delije zabranile da Srbija igra protiv Portugala u Ljutice Bogdana.

Fudbalski savez Srbije donirao je novac da bi stadion u Ljutice Bogdana da bi bili sređeni reflektori na njemu i da bi on ponovo postao dom reprezentacije.

Međutim, na utakmici između Srbije i Jermenije u Novom Sadu u petak pojavile su se informacije da su navijači Zvezde izrekli zabranu da reprezentacija igra na stadionu njihovog kluba?!

Zbog te navodne zabrane, Srbija će Portugal, predvođen Kristijanom Ronaldom, dočekati na stadionu Partizana u Humskoj.

Zvezda, Srbija, nikad Jugoslavija...

Dugo su se ove reči mogle čuti na utakmicama prethodnih država u kojima smo živeli. Tačnije, od sredine devedesetih godina prošlog veka, sve do konačnog odvajanja Crne Gore i samostalnosti Srbije, navijači Crvene zvezde imali su stav da nijedan nacionalni tim, osim srpskog, neće podržavati.

Kada im se želja konačno ispunila, umesto podrške, sada u najtežim trenucima po nacionalni tim, navijači Zvezde su mu okrenuli leđa!

Zvuči neverovatno (za ozbiljne države), ali, prema pisanju "Sporta", upravo su Delije glavni krivci što "orlovi" Portugal neće dočekati na najvećem srpskom stadionu "Rajko Mitić", već u Humskoj, na terenu ljutog Zvezdinog rivala Partizana.

Razlog "zatvaranja" Marakane za Srbiju trebalo bi potražiti u dugogodišnjem animozitetu prema predsedniku FSS Tomislavu Karadžiću. Međutim, buni činjenica da je Karadžić i ranijih godina bio na čelu srpske "kuće fudbala" i nije bio omiljen kod zvezdaša, ali su "orlovi" igrali u Ljutice Bogdana.

Još neverovatnije zvuči to što je u Srbiji moguće da navijači jednog kluba ne dozvole nacionalnom timu da igra utakmice na najvećem stadionu!?

U finalima Kupa dva puta su "zaključavali" Sever Marakane, a sada ceo stadion.

Ako je sve ovo istina, šta je sledeće?

Duel Srbije i Portugala igra se 11. oktobra od 18 časova u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. Naša reprezentacija je odavno ostala bez šanse da se plasira u Francusku, dok Portugal trenutno drži čelo tabele grupe I sa 12 bodova, jednim više od Danske i Albanije, s tim da Danci imaju utakmicu više.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ATILA

06.09.2015 06:58

SRBIJA ZEMLJA CUDA...OK MRZE TOLETA I TO JE NJIHOV STAV,ALI NECE TOLE DA IGRA PROTIV PORTUGALA,NEGO BANE,KOLAROV,MATIC,RAJKOVIC,ZILE,MITAR I OSTALI MOMCI KOJI SU DAVNO PREVAZISLI TE NASE IDIOTSKE KLUPSKE PODELE,GDE JE BITNIJE PRVO BITI GROBAR ILI DELIJA,NEGO SVE DRUGO NA OVOM SVETU,OVO SE GRANICI SA SEKTASTVOM U OBA TABORA BEZ RAZLIKE,KOLKIO GOD SE TRUDILI DA BUDU RAZLICITI JEDNI OD DRUGIH SEVER I JUG SU ISTO SAMO U DVE BOJE,A SRBIJA?PA,ONA JE MANJE VAZNA.

ODGOVORITE
Name

ccc

06.09.2015 10:33

Kako mogu neki navijaci da zabrane da Reprezentacija igra na nekom stadijonu?

ODGOVORITE