Ćurčić zadovoljan debitantima

Selektor Srbije Radovan Ćurčić izjavio je posle pobede nad Jermenijom da je zadovoljan nastupom debitanata za koje je kazao da su se dobro snašli.

Fudbal 05.09.2015 | 18:15
Ćurčić zadovoljan debitantima

On je na konferenciji za novinare posle utakmice (2:0) rekao da je za reprezentaciju Srbije bio primaran rezultat, bez obzira što nema šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo.

"Primetna je bila želja da igramo napred po dubini napada i time sam zadovoljan. Sigurno da ovo nije malksimum koji može da pruži ovaj tim, ali pred nama je vreme da stvaramo i tim i rezultate", rekao je Ćurčić.

Po njegovim rečima, želja je bila da se provere neki novi igrači i u tom delu je zadovoljan, a, kako je naveo, i u narednim mečevima nastaviće sa istom praksom.

"Očekivali smo ovako organizovanu igru Jermena jer oni su ekipa koja igra dugo zajedno i u prvom poluvremenu smo imali određene probleme na sredini terena. Uspeli smo da neutrališemo i njihove šuteve sa distance", kazao je Ćurčić i dodao da Jermenija nije atraktivan rival, ali da poseduje kvalitet.

Jermenski selektor Sargis Hovsepjan izjavio je da je je Srbija zasluženo pobedila, a kao razlog za nešto slabiju igru pojedinih igrača naveo je probleme sa povredama koje su imali.

"Srbija je uspela da probije našu odbranu, iako smo u nekim fazama igre pružili dobru partiju. Ipak, ukoliko se želi uspeh u ovakvim utakmicama treba igrati kvalitetno svih 90 minuta, a ne samo u pojedinim delovima meča", kazao je Hovsepijan, istakavši da je slaba igra u odbrani najveći problem njegove reprezentacije.

U narednim kvalifikacionim utakmicama Srbija igra 8. oktobra na gostujućem terenu protiv Albanije, dok Jermenija 7. septembra dočekuje Dansku.

Komentari / 0

Ostavite komentar