Nasilnik će nanogicu nositi i na predstavama

Da bi otišao na posao sa nanogicom, osuđeni baletan Goran Stanić moraće sa poverenikom da dogovori tačnu rutu kretanja i termine proba i predstava.

Srbija 04.09.2015 | 16:53
Nasilnik će nanogicu nositi i na predstavama

Stanić, koji je 1. avgusta pretukao suprugu, glumicu Minu Lazarević, za vreme izvršenja kazne kućnog zatvora moraće neprestano da nosi odašiljač na nozi, što znači da neće moći da ga skine ni tokom predstave.

Njegova "robija" počinje instaliranjem nanogice ili narukvice na njegovo telo i prijemnika koji se postavlja na odgovarajućem mestu u stanu, piše Blic. Odašiljač na zglob ruke ili noge baletanu će pričvrstiti stručno lice i zatim mu objasniti način rada uređaja.

Elektronski nadzor - kojim se kontroliše da osuđenik ne pobegne iz kuće ili ošteti opremu - obavlja poverenik iz nadležne jedinice Uprave za izvršenje krivičnih sankcija. Čim se oprema aktivira, poverenik obaveštava sud i lokalnu policiju da je izvršenje kazne počelo.

Da bi nastavio da se bavi baletom, Stanić će morati prvo da piše molbu svom poslodavcu, tj. Narodnom pozorištu. Da bi mu poverenik to odobrio, potrebno je da dobije saglasnost poslodavca i potvrdu o radnom vremenu osuđenog - što u ovom slučaju znači termine proba i predstava.

Stanić i poverenik će zatim tačno da usaglase kad odlazi i stiže u pozorište, koliko mu treba do radnog mesta, kojom rutom ide, koliko se zadržava i koliko traje povratak.

Izvor: Srbija danas

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

A ona?

05.09.2015 12:09

Za svadju je uvek potrebno dvoje,znam o cemu govorim.

ODGOVORITE