Video: Pogledajte Ivanin skok za novi rekord u Cirihu...

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović još jednom je oduševila naciju, ovoga puta novim državnim rekordom i skokom od 7,02 metra.

Ostali sportovi 03.09.2015 | 22:45
Video: Pogledajte Ivanin skok za novi rekord u Cirihu...

Izuzetno je dramatična bila završnica mitinga Dijamantske lige u Cirihu, gde je Ivana trijumfovala drugi put uzastopno.

Ona je u trećoj i četvrtoj seriji ostvarila dva najbolja rezultata u finalu, skokovima od 6,93 i 6,90, da bi je u poslednjoj Tijana Bartoleta nadmašila sa 6,97.

Usledio je neverovatan odgovor Španovićeve koja je sa 7,02 osvojila zlato i postavila novi nacionalni rekord, ali i još jednom potvrdila da svakim skokom pomera granice.

Ivana Španović nije krila oduševljenje posle postavljanja novog nacionalnog rekorda skokom od 7,02 metra, ali je najavila još bolje rezultate.

Ona je u poslednjoj seriji mitinga Dijamantske lige još jednom oduševila, osvojila zlato u Cirihu i potvrdila da za nju granice ne postoje.

"Takmičenje je bilo vrlo uzbudljivo. Pre svega mi je posebno drago što sam uspela da ostanem pribrana i smirena pred treću seriju posle prva dva prestupa. Posle skoka Bartolete u šestoj seriji (kojim je na prvom mestu pretekla Ivanu), samo sam se nasmejala i sa zadovoljstvom prihvatila izazov. Ovog puta završila sam takmičenje u moju korist sa novim nacionalnim rekordom. Meni je izuzetno važan i skok od 6,93 metra sa više od 15 centimetara rezerve, koji je samo pokazatelj da mogu mnogo više i od ovih 7,02, ali ima vremena za nove podvige", istakla je Ivana.

Njen trener Goran Obradović otkrio je uzrok prestupa u prve dve serije.

"Probali smo da iskorigujemo zalet u odnosu na Peking da bi Ivana bila što brža na zaletištu, što je rezultiralo prestupima. U trećoj i četrvoj seriji je imala odličane skokove od 6,93 i 6,90 metara. A onda se na stadionu 'Lecingrund' ponovila scena sa Svetskog prvenstva iz Pekinga, Bartoleta je u šestoj seriji skočila 6,97, međutim, Ivana je na najsjaniji mogući način odgovorila na skok svetske šampionke i pobedila novim nacionalnim rekordom", prezadovoljan je Obradović.

Naša rekorderku već u nedelju 6. septembra očekuje novo takmičenje u Berlinu.

Komentari / 0

Ostavite komentar