FZO RS: Biće lijekova, ali u novembru

Radnici Bolnice Istočno Sarajevo okupili su se i danas ispred kapije ove zdravstvene ustanove, upozoravaju da su zalihe sanitetskog materijala svedene na minimum, citostatici već nedostaju, pa ih pacijenti sami moraju kupovati.

Republika Srpska 03.09.2015 | 22:49
FZO RS: Biće lijekova, ali u novembru

Očekuju da Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske proceduru za nabavku sanitetskog materijala završi u novembru, a do tada nabavku lijekova treba da izvrši Bolnica Istočno Sarajevo.

U bolničkoj apoteci upozoravaju da su zalihe lijekova pri kraju, direktor tvrdi da to nije tačno, a Fond poručuje - strpite se do novembra.

Da li to znači da se stanovnici Istočnog Sarajeva ne smiju razboljeti do novembra, a oni koji su već bolesni neka se strpe ili se pokušaju liječiti ljekovitim travama sa kasindolskih livada.

BN TV

 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

MMF

03.09.2015 15:11

Biće ih u novembru ukoliko MMF uplati kredit.

ODGOVORITE
Name

STEVAN VJETROVITI

03.09.2015 16:03

MA SJEĆAM SE NEDAVNE GLUPE IZJAVE DIREKTORA OVE BOLNICE DA RADNICI BOLNICE U OVOJ TEŠKOJ SITUACIJIJI KAKVA JE U BOLNICI NISU U PRAVU DA SVAKI MJESEC TRAŽE PLATU... PA SADA KAŽE DA NI PACIJENTI NE TREBA DA TRAŽE LIJEKOVE ZA SVOJE BOLESTI... MENI JE "MALO ČUDAN" OVAJ DIREKTOR, A ČUO SAM I PRIČE DA MU JE POD SUMNJOM I DOKTORSKA DIPLOMA KOJU JE STEKAO U PROSLOM RATU NEGDJE NA BRDOVITOM BALKANU - USTVARI DA ON NEMA NI DIPLOME DOKTORA MEDICINE... DA LI JE TO ISTINA....

ODGOVORITE
Name

Geography

03.09.2015 17:55

U novembru ću pjevati u novembru biće u decembru

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

04.09.2015 05:38

VLAS

ODGOVORITE
Name

ŽTIKA Ž

04.09.2015 05:43

VLAST JE KAO ŠTAKORI GRICKAJU LI GRCKAJU. DERATIZACIJA NE POMAŽE.

ODGOVORITE
Name

Živojin

04.09.2015 08:36

Nemojte zdravstvo i lijekove koristi za političku borbu. Svi treba da pomognemo da Bolnica Istočno Sarajevo "stane na svoje noge". Niko nije ostao bez medicinske zaštite ni tokom Otadžbinskog rata, pa neće ni u 2015. godini. Živjela RS!

ODGOVORITE
Name

Srecko

04.09.2015 09:12

Za koga je ovo iznenadjenje? Samo za potpuno neinformisane tipove. Pa to Istocno Sarajevo je kao Eldorado. Imate gardu kriminalaca na celu sa malim Dodikom i Klosarcem, imate bivse velike kriminalce i ubice koji slobodno hodaju gradom. U tom mjestu svi rade slozno samo jednu stvar poslednjih 20 godina...kradu i otimaju nemilice. Bolnica u Kasindolu je samo posledica ukupnog stanja. Lopov je vodio ranije, politicki poslusnik je vodi sada. Ljudi koji rade tamo nisu imali od koga ni nauciti kako da se profesionaln odnose prema poslu koji rade...i onda i oni svi zajedno krenuli u mahinacije. Kad udjes u hodnik bolnice ti vidis da tu ni doktor ni sestra ne dozivljavaju to mjesto kao bolnicu, to im na licu mozes procitati. Doduse najveci dio ni fizicki ne lici na nju. I onda u sred ove zaj....cije dodje neki mladi klipan koji stoji sa strane da ih kao saslusa i pruzi im podrsku. Jadna drzava, jadan narod sa jadnim vodjom.

ODGOVORITE