Na Belgijance samo sa Džekom u napadu!

Selektor BiH Mehmed Baždarević u večerašnjem meču protiv Belgije od prvog minuta na teren trebalo bi da pošalje sljedećih 11 igrača: Begović, Mujdža, Spahić, Vranješ, Kolašinac, Bešić, Medunjanin, Višća, Lulić, Pjanić i Džeko.

Fudbal 03.09.2015 | 16:30
Na Belgijance samo sa Džekom u napadu!

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine sinoć su na stadionu "Kralj Boduen" u Briselu odradili posljednji trening pred večerašnju utakmicu sedmog kola grupe B kvalifikacija za EURO 2016 koju će odigrati ovdje protiv Belgije.

Svi igrači su trenirali i spremni su za veoma važan okršaj u kojem bi u slučaju pobjede "zmajevi" bili nadomak odlaska na Evropsko prvenstvo koje će naredne godine biti odigrano u Francuskoj.

Selektor Mehmed Baždarević u derbi meč učesnika prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Brazilu trebalo bi od prvog minuta na teren sutra naveče da pošalje sljedećih 11 igrača:

Asmir Begović, Mensur Mujdža, Emir Spahić, Ognjen Vranješ, Sejad Kolašinac, Muhamed Bešić, Haris Medunjanin, Edin Višća, Senad Lulić, Miralem Pjanić i Edin Džeko.

Po svemu sudeći selektor će se odlučiti za dobitnu kombinaciju iz susreta sa Izraelom u kojem je BiH u Zenici slavila, rezultatom 3:1. To znači da će bh. tim igrati sa jednim klasičnim napadačem, Edinom Džekom, te Pjanićem u ulozi polušpica, dok bi po bokovima probleme Belgijancima trebali praviti brzonogi Edin Višća i Senad Lulić.

Inače, Baždarević je trening zatvorio za javnost nakon 15 minuta, kako bi pokušao uigrati posljednje detalje pred "sudar" sa favorizovanim "crvenim đavolima".

Utakmica Belgija - BiH igra se od 20:45 sati na stadionu "Kralj Boduen" u Briselu.

Nakon šest kola na tabeli grupe B vodi Vels sa 14 bodova, slijedi Belgija sa 11, dok su Izrael i Kipar sakupili po devet. BiH ima osam bodova, dok je Andora posljednje bez ijednog.

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Neso

03.09.2015 16:47

Gledam trenutno slike iz Brisela i navijace BIH, i mogu samo reci Bravo Bosanci svih boja i dezena... Sretno veceras...

ODGOVORITE
Name

alen

03.09.2015 16:57

Svaka cast Neso.

Name

zoran

03.09.2015 18:14

Sve naj od srca za Bosnu.

ODGOVORITE