US open: Ferer na iskustvo dobio Krajinovića!

Srpski teniser Filip Krajinović završio je takmičenje na US openu porazom u drugom kolu.

Tenis 02.09.2015 | 20:30
US open: Ferer na iskustvo dobio Krajinovića!

Bolji od njega bio je iskusni španski teniser David Ferer sa 3:0, po setovima 7:5, 7:5, 7:6(4).

Krajinović je pokazao veliki napredak u svojoj igri, bio je potpuno izjednačen sa Fererom, ali je ipak veliko iskustvo Španca u najvažnijim poenima na kraju napravilo razliku.

Ipak, raduje očigledan napredak u igri Krajinovića koji je na ovogodišnjem US openu ostvario prvu Gren slem pobedu u svojoj karijeri.

Rival Fereru u trećem kolu biće Žeremi Šardi.

Tok meča:

Filip se odlično držao na startu meča protiv mnogo iskusnijeg rivala, pa u prvih šest gemova nije bilo brejk lopti. Srpski teniser prvi put je ozbiljnije zapretio u sedmom gemu, stigao je do 40:40, ali je napravio jeftinu grešku na drugi servis Španca - 4:3.

U sledećem gemu Krajinović se izvukao iz nezgodne situacije (15:30) i izjednačio je na 4:4. Srpski teniser ipak nije izdržao Fererov tempo u prvom setu. U 12. gemu je popustio, Španac je to iskoristio i dobio je prvi set - 7:5.

U prvom gemu drugog seta Krajinović se izboprio za prvu brejk šansu, ali je napravio neiznuđenu grešku bekhendom i Ferer je poveo - 1:0. Odmah je Španac iskoristio psihološki pad rivala i napravio je novi brejk - 2:0. Brzo je Ferer materijalizovao brejk dobivši peti uzastopni gem, ali se Krajinović nije predao.

Dobio je četvrti gem, a onda se izborio za tri vezane brejk lopte. Prve dve Ferer je spasao, ali kod treće je Filip odigrao pametno i vratio je brejk - 3:2. U šestom gemu Ferer je imao mnogo sreće u nekoliko navrata i uspeo je da napravi novi brejk.

Serija brejkova mogla je lako da bude nastavljena, ali Krajinović u sedmom gemu nije uspeo da iskoristio nijednu od tri vezane brejk lopte. Delovalo je da je i drugi set rešen, ali srpski teniser nije tako mislio. Dobio je osmi gem, a onda je uz nekoliko sjajnih udaraca vratio brejk - 5:4.

Uspeo je srpski teniser u potpunosti da se vrati, ali je Ferer u 11. gemu prekinuo seriju rivala i došao na korak od drugog seta - 6:5. Ponovo je, kao i u prvom setu, Ferer do seta stigao u 12. gemu. Krajinović je spasao tri vezane set lopte, ali se Ferer izborio i za četvrtu koju je pretvorio u 2-0 (7:5).

U trećem setu nije bilo brejk lopti sve do devetog gema kada je Krajinović stigao do 15:40. Ferer je prvu brejk šansu spasao, ali je kod druge napravio dvostruku servis grešku - 5:4. Nije ipak uspeo da završi posao, stegao se i na brejk lopti napravio je dvostruku servis grešku.

Za razliku od prva dva seta, KRajinović u trećem nije popustio u 12. gemu i izborio se za taj-brejk. U 'dodatnom' gemu Ferer je ponovo pokazao koliko iskustvo poseduje. Dobio je od 3:3 četiri od pet narednih poena i obezbedio je prolaz u treće kolo.

Komentari / 0

Ostavite komentar