Bata objavio dosad neviđene fotografije

Glumac Velimir Bata Živojinović (82) zbog posljedica trećeg moždanog udara odmara se u svom domu u Beogradu. O njemu se brine supruga Lola, a bivša jugoslavenska filmska zvijezda razonodu je potražio na društvenim mrežama, na kojima se snalazi uz pomoć najstarije unuke Dine.

Srbija 02.09.2015 | 07:09
Bata objavio dosad neviđene fotografije

60 godina duga karijera

Bata se najviše trudi da putem Instagrama podjeli sa fanovima slike koje su obilježile njegovu 60 godina dugu karijeru. Glumac je unuku zamolio da objavi fotografiju iz kultnog filma "Valter brani Sarajevo", koja je izazvala veliko oduševljenje među fanovima.

Iako nije bio pristalica kompjutera i mobilnih telefona, danas mu to predstavlja pravi užitak, te s unukom provodi nekoliko sati dnevno na društvenim mrežama.

“Dopisuje se s prijateljima i fanovima. Mnogi naši poznanici prvo nisu poverovali da je to zaista Batin profil na Instagramu”, rekla je jednom prilikom u izjavi za medije glumčeva supruga Lula.

Luli se nije svidjela ideja da Bata na Instagramu sa svima dijeli fotografije iz privatnog života, pored onih sa snimanja filmova, iako ga to zabavlja.

Dina i sa bratom Velimirom često posjećuje dedu. Dina pomaže Bati oko profila na društvenoj mreži uz njegova uputstva, kada je u pitanju odabir slika.

Živojinović se najviše trudi da odabere fotografije koje su obilježile njegovu 60 godina dugu karijeru.

Oduševljenje među fanovima

Osim fotografija iza kulisa više od 300 filmova koje je snimao, pratiocima se najviše svidjela fotografija na kojoj imitira Marlona Branda u kultnom "Kumu".

Osim slika sa snimanja filmova, glumac je objavio sliku koju je malo ljudi imalo priliku da vidi. Radi se o fotografiji na kojoj je Bata sa suprugom Lulom, koja je nastala na filmskom festivalu u Kanu 1966. godine.

Živojinović se prisjetio i susreta s pokojnim kolegom Borisom Buzančićem i književnikom Mešom Selimovićem.

Koju god sliku da Bata odabere sa snimanja filma, svaka fotografija izazove oduševljenje među fanovima. Komentari ispod fotografija su različiti, ali se fanovi uvijek slože oko jedne stvari, da su zahvalni Bati što ovim slikama podsjeća pratioce na njegovu veoma uspješnu filmsku karijeru.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar