Ko je Junajtedovo pojačanje od 80.000.000 evra?!

Isto se pita i Vejn Runi...! Morgan Šnajderlin je otkrio jedan neverovatan detalj nakon što je Luj van Gal „sipao“ ogroman novac za transfer Antonija Marsijala...

Fudbal 02.09.2015 | 20:15
Ko je Junajtedovo pojačanje od 80.000.000 evra?!

Ogromna prašina podigla se u burnom poslednjem danu prelaznog roka u mnogim evropskim državama. Iako je bilo očekivano da će klubovi iz Italije, Španije, Nemačke ili Francuske napraviti najveću galamu, to je ipak uradio Mančester junajted sa potezom koji je mnoge zbunio – kupovinom talentovanog Antonija Marsijala iz Monaka za sumu od 80.000.000 evra (60.000.000 transfer + 20.000.000 evra na bonuse)!

Luj van Gal je u prelomnim momentima izvukao zmiju iz džepa i gradskom rivalu odgovorio kupovinom momka kojem su kritičari nadenuli nadimak „novi Tjeri Anri“. Iako mnogi u pitanje dovode pomalo paničan potez holandskog stručnjaka, koji je celog leta tražio napadača, a doveo neafirmisanog igrača za basnoslovnu sumu novca, Van Gal je potvrdio da je napravio pravi potez kupovinom francuskog reprezentativca.

Ali, ko je zapravo Junajtedovo pojačanje vredno koliko i daleko poznatiji Kevin de Brujne? To se, interesantno, zapitao i kapiten Đavola Vejn Runi, koji u prvom momentu nije znao ko je zapravo Antoni Marsijal. Vrsni golgeter je odgovor dobio od saigrača Morgana Šnajderlina.
„Moram da budem iskren, dok smo se vraćali sa gostovanja Svonsiju, prišao mi je Vejn Runi i pitao me ko je Antoni Marsijal, jer su engleski mediji počeli da bruje o velikom transferu“, rekao je Šnajderlin francuskim novinarima u trening kampu reprezentacije i nastavio:
„Rekao sam mu da je to igrač ogromnog potencijala, koji je odigrao nekoliko dobrih mečeva u Monaku na kraju prošle i početkom ove sezone. Tehnički je izuzetno potkovan i jako moćan igrač. Gotovo kao Tjeri Anri“.

Najskuplji tinejdžer u istoriji fudbala uskoro bi zvanično trebalo da bude predstavljen kao novi igrač Đavola, a Šnajderlin je svog mladog sunarodnika imao samo jedan savet.
„Da se ne opterećuje iznosom transfera. Neka ga prosto ignoriše. Mediji će pričati i pisati o tome kako od njega sad očekuju mnogo golova, ali on mora da igra onako kako najbolje zna i ume. Ne sme da dozvoli da ga cela situacija paralizuje, a ja iskreno mislim da će on igrati sjajno“, zaključio je Šnajderlin.

Komentari / 0

Ostavite komentar