Višesatna čekanja na granicama u Srbiji

Na graničnom prelazu Batrovci na izlazu iz Srbije ka Hrvatskoj kolone su duge par kilometara i čekanja su višesatna, dok se na Horgošu, na granici sa Mađarskom, na izlazu iz zemlje čeka oko dva sata, saopštio je jutros AMS S, pozivajući se na podatke Uprave granične policije.

Srbija 29.08.2015 | 09:22
Višesatna čekanja na granicama u Srbiji

AMS S predlaže putnicima da ka Hrvatskoj koriste granične prelaze Šid i Sot, gde se trenutno čeka do pola sata, sa tendencijom porasta, koliko se čeka i na Kelebiju i Bačkom Bregu ka Mađarskoj.

Kako se navodi, od sedam do 19 sati, otvoreni su granični prelazi Bački Vinogradi, Đala, Bajmok i Horgoš II.

Na graničnim prelazima sa Crnom Gorom i Makedonijom trenutna zadržavanja su oko 30 minuta, a na Gradini sa Bugarskom nastavlja se konstanto jak priliv vozila, gde se na ulazu u Srbiju čeka od 30 do 60 minuta.

U periodu turištičke sezone vreme zadržavanja na graničnim prelazima se konstantno menja, pa iz AMS S apeluju na vozače da koriste manje frekventne granične prelaze.

Putevi Srbije su saopštili da je obezbeđena cisterna pijaće vode za učesnike u saobraćaju koji čekaju na prolazak kroz granični prelaz Batrovci da bi se olakšalo čekanje na visokim temperaturama, a tako će biti i narednih vikenda.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Alan Ford

29.08.2015 09:39

Gužve i na prelazima Rača, Pavlovića most i Šepak su odavno prerasle u maltretiranje i poniženje od strane graničnih organa Srbije. Radi samo jedna kolona a policajci se ponašaju kao kreteni. I da nam pluća snimaju, brže bi se prelazilo. To je neviđeni bezobrazluk i šikaniranje putnika. Hvala im na "specijalnim i paralelnim vezama". Vučić mi se svaki put smuči kad pomene brigu za Republiku Srpsku..

ODGOVORITE
Name

zivko nenic

29.08.2015 10:34

Nasi se na Granici ponasaju Kabadahijski i tu je svako komentar suvise treba izbegavat tu bagru zao mi je naroda naroda naroda .