"Zmajevi" slavili u "generalnoj probi" pred Eurobasket!

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom je okončala pripreme pred predstojeće 39. Evropsko prvenstvo, koje za samo nedjelju dana počinje u Monpeljeu, Zagrebu, Berlinu i Rigi.

Košarka 29.08.2015 | 09:15
"Zmajevi" slavili u "generalnoj probi" pred Eurobasket!

"Zmajevi" su u trećoj utakmici turnira u Zagrebu u generalnoj probi nadigrali selekciju Estonije sa 85:76 (21:11, 20:21, 24:18, 20:26).

Selektor BiH Duško Ivanović svakako će imati razloga za zadovoljstvo poslije zagrebačkog turnira jer su njegovi izabranici ostvarili dva trijumfa (nad Izraelom) i u petak protiv Estonije i jedan poraz od domaćina Hrvatske.

U prve dvije četvrtine, "zmajevi" su kontrolisali i igru i rezultat, poslije prvih 10 minuta prednost je iznosila 10 poena (21:11), a na odmor se otišlo sa vođstvom od devet razlike u korist BiH (41:32).

Estonci su zaprijetili u trećoj dionici i primakli se na samo tri pogotka minusa, ali je centarska linija Andrija Stipanović i Elmedin Kikanović preuzela odgovornost i odvela Bih do "+15" i praktično riješila meč pred početak posljednjeg kvartala (65:50).

Početkom četvrte četvrtine, vođstvo "zmajeva" je naraslo i na 20 pogodaka viška, ali su do kraja Estonci uspjeli da ublaže poraz.

Najbolji u taboru BiH bili su centri - Stipanović sa 19 poena i Kikanović sa četiri koša manje, dok je dvocifreni učinak imao i Aleks Renfro sa 12 pogodaka.

Komentari / 0

Ostavite komentar