Reakcije iz Humske na žrijeb...

Ova generacija može do prve pobede u grupnoj fazi posle šest godina! „Drago mi je što igramo protiv atraktivnih rivala iz jakih liga“, poručuje vezista Darko Brašanac. Čelnik Partizana zadovoljan žrebom u Monaku. 

Fudbal 28.08.2015 | 15:00
Reakcije iz Humske na žrijeb...

Predsednik Partizana Zoran Popović bio je prisutan na žrebu za Ligu Evrope u Monaku. Čelnik crno-belih rekao je neposredno po izvlačenju grupa da su Atletik Bilbao, AZ Alkmar i Augzburg protivnici po meri i najavio borbu "parnog valjka" za proleće u Evropi.

"Teško sam podneo to što nismo uspeli da se plasiramo u Ligu šampiona, ali sam u međuvremenu shvatio da je i ovo veliki uspeh. Dobili smo grupu po meri, iako je jasno da u Evropi nema lakih rivala", naglasio je Popović.

Nisu crno-beli bili daleko ni od "grupe smrti", u kojoj su već bili Totenhem, Anderleht i Monako.

"Nije bilo svejedno. Atraktivna i paklena grupa...Dobili smo, ipak, ovu grupu, moramo biti zadovoljni. Mislim da će utakmice sa Bilbaom biti pravi spektakl i u Beogradu i u Baskiji“.

Prvi čovek kluba iz Humske kaže da za Partizan prelazni rok nije završen.

"Danas i sutra ćemo znati više. Verovatno će biti pojačanja, ali sačekajmo sa imenima. U pregovorima smo sa nekoliko igrača", podvukao je Popović.

Sa svakim možemo da igramo, nekog ćemo valjda i da pobedimo! To je suština reakcija iz Humske 1, posle žreba grupne faze Lige Evrope, koji je smestio Partizan u Grupu L, zajedno sa Atletik Bilbaom, AZ Alkmarom i Augzburgom.

Vezista Darko Brašanac poručuje da se crno-beli nikome neće skloniti sa puta i da ekipa Zorana Milinkovića ima kvalitet da osvoji bod(ove) u drugom po važnosti takmičenju UEFA.
„Osim Bilbaa, koji poznajem do tančina, ne znam kakvim igračkim kadrom trenutno raspolažu Holanđani i Nemci, ali znam da beleže dobre rezultate i igraju kvalitetno. Posledično tome, čekaju nas atraktivni rivali, maltene iz Liga petica, što mi je posebno drago. Biće dosta zanimljivog fudbala ove jeseni, naročito na našem stadionu“, kaže za MOZZART Sport novopečeni reprezentativac Srbije.

Brašanac obazrivo prognozira šanse Parnog valjka da prvi put posle 2005. prezimi u Evropi i tako ponovi uspeh ostvaren pod komandom Vladimira Vermezovića, ali je optimista.
„Nikome se nećemo unapred predati, to je sigurno. Nadam se da ćemo zabeležiti prvu pobedu u grupnoj fazi nekog UEFA takmičenja, jer je čekamo još od onog trijumfa nad Šahtjorom u zimu 2009. Smatram da ova generacija Partizanovih fudbalera ima kvalitet za takav podvig. A što se tiče prolaza dalje - polako. Nismo ni do sad postavljali bog zna kakve ciljeve, držimo se principa da idemo utakmicu po utakmicu, što nas je i dovelo dovde. Nadam se atraktivnim duelima i bodovima Partizana“, dodao je Darko Brašanac.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar