Barsa strepi i broji dane do Nove godine!

Šampion Evrope i Španije ulazi u poslednji kvartal do isteka suspenzije, a problemi bi mogli da nastupe ukoliko bi se najbolji povređivali.

Fudbal 23.08.2015 | 18:00
Barsa strepi i broji dane do Nove godine!

Dan pre početka odbrane titule prvaka Španije, a uskoro i Evrope, fudbaleri Barselone trenirali su jači za Nejmara, koji se oporavio od zauški brže nego što je bilo očekivano.

Međutim, Nejmar nije spreman za 1. kolo Primere u kojem se Barsa sastaje sa ekipom od koje je prošle nedelje doživela pravi debakl – poraz od 4:0 na "San Mamesu" u prvoj utakmici Superkupa Španije, posle čega se Atletik Bilbao odbranio na "Kamp Nou" (1:1) i osvojio trofej posle 31 godine.

Kako će Barselona proći u Baskiji, videćemo, međutim pitanje je kako će Barselona proći do Nove godine, kada će konačno isteći zabrana dovođenja novih igrača (mada su u međuvremenu dovođeni igrači, samo nisu imali pravo nastupa). Do 1. januara, Luis Enrike neće moći da računa na novajlije Ardu Turana i Aleksa Vidala, što mu ostavlja prilično "tanku" klupu.

Tanku, u smislu godina, iskustva i broja utakmica u nogama koje imaju momci iz drugog plana, nikako u smislu talenta i fudbalskog znanja.

Od trenutka kada je FIFA, zbog "muljanja" u transferu Nejmara i kontaktima sa maloletnim igračima, zabranila Barseloni – 'ajde da kažemo registraciju, a ne dovođenje novih igrača, klub su napustili Ćavi Ernandez, Pedro Rodrigez i Martin Montoja, ali i igrači iz drugog plana: Patrik, Đoan Roman, Adama Traore, Đerar Delofeu, Ibrahim Afelaj.

Alen Halilović poslat je na pozajmicu u Sporting Hihon.

Enrike je, možda baš zbog toga, vratio Aleksa Songa sa pozajmice i odbio da ga pošalje ponovo negde, a iz Barselone B avanzovao je Sandro Ramirez.

Dok čeka da vidi hoće li Tomas Vermalen konačno pobediti probleme sa povredama, zbog kojih je zabeležio samo jedan nastup prošle sezone za Barsu i to u finišu sezone, Enrike će – kada razmišlja o rotaciji i izmenama – računati s Daglasom, Rafinjom, Markom Bartrom, Munirom El Hadadijem, Sandrom, Serđi Robertom i Adrijanom.

Zavidno iskustvo ima samo Adrijano, a staž u prvom timu još Bartra.

To bi, možda, moglo da se pokaže kao problem ako bi se neka od zvezda, poput Nejmara na startu sezone, suočila sa povredom ili bolešću, jer pred Barselonom nije samo gust i standardno neugodan raspored u Primeri, Ligi šampiona i Kupu kralja, već najveći broj igrača u klubu odlazi na utakmice reprezentacija i izlaže se dodatnim naporima – jer malo kod od njih nije nosilac igre nacionalnog tima svoje zemlje.

Španska "Marka" izračunala je da očekivana postava na klupi Barselone ima samo 31 nastup za reprezentacije (što govori o mladosti i neiskustvu igrača 'Blaugrane') i poredi to sa klupom Mančester junajteda na kojoj sedi ekipa igrača sa preko 400 nastupa u reprezentacijama svoje zemlje. Bajern je na 250, Čelsi na 290.

Uostalom, videćemo ko je u tom smislu u prednosti, a ko ne? Više puta uverili smo se da mladi igrači Barselone mogu da iznesu i pritisak i tehničke zahteve.

Da li su ove zebnje opravdane? Pa, procenite sami. Evo startne postave s kojom je Barselona pregažena na "San Mamesu" rezultatom 4:0.

Ter Štegen – Alveš, Bartra, Vermalen, Adrijano – Rafinja, Maskerano, Roberto – Mesi, Suarez, Pedro.

Komentari / 0

Ostavite komentar