Porča i Ikanović stoje iza "Vijesti umeta"

Iza islamističko-militantnog portala "Vijesti umeta" stoje finansijeri sarajevski hafiz i šef vehabijske zajednice u Beču Muhamed Porča i terorista Bajro Ikanović iz Hadžića, koji se nalazi u Siriji, piše današnji "Glas Srpske".

Bosna i Hercegovina 21.08.2015 | 11:55
Porča i Ikanović stoje iza "Vijesti umeta"

"Portal i poslije dugog zatamnjenja funkcioniše iz BiH sa adrese na domenu wordpress.com . Uredništvo tvrdi da se vijesti putem ovog portala emituju iz `Islamske države` jer oni BiH već smatraju `Islamskom državom`", kaže sagovornik lista blizak bezbjednosnim agencijama.

Portal "Vijesti umeta" godinama objavljuje poruke, prijetnje i najave terorističke organizacije "Islamska država", a nakon što je prošle sedmice oboren, otvoren je portal "Sablja istine".

Nakon što je i on blokiran, "Vijesti umeta" počele su emitovanje sa adrese na domenu wordpress.com .

Sagovornik lista navodi da se oni registruju putem piratskog pretraživača TOR, koji im daje lažnu adresu emitovanja, te da tako mogu, na primjer, emitovati vijesti i iz Banjaluke, a da lažna adresa glasi, recimo, na nekome u Saudijskoj Arabiji ili Sandžaku.

On kaže da bezbjednosnim strukturama u BiH nikakav problem nije da zatamne, obore takve portale, ali da je to ovog puta uradila Hrvatska obavještajna služba nakon što su pripadnici "Islamske države" ubili hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka, a portal "Vijesti umeta" to dočekao slavljenički.

Sagovornik lista ističe da Ministarstvo bezbjednosti BiH, kada je riječ o tom pitanju, za sada, ne radi ništa.

Prema njegovim riječima, "Put vjernika" je glasilo fronta "Al nusra", odnosno "Al kaide", koja je na Bliskom istoku u sukobu sa "Islamskom državom".

Osnivač, vlasnik i finansijer "Puta vjernika" je osnivač vehabijske zajednice u Gornjoj Maoči Nusret Imamović koji ratuje u Siriji, a glavni urednik portala je njegov brat Eldin, tvrdi ovaj sagovornik.

On dodaje i da je sukob "Al kaide" i "Islamske države" prenesen i u BiH i da se to najbolje može vidjeti po "ratovanju" uredništva najradikalnijih islamističkih portala.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Jok

21.08.2015 13:44

Ja se ne brinem.Ministar Mektic ima da ih sredi ko one iz Potocara!

ODGOVORITE