LŠ: "Mendešov derbi" na Mestalji!

U dvomeču Valensije i Monaka, za plasman u grupnu fazu Lige šampiona, jedan čovek ne može da izgubi!

Fudbal 19.08.2015 | 17:40
LŠ: "Mendešov derbi" na Mestalji!

O moći Žorža Mendeša i njegovoj prisutnosti u vrhunskom fudbalu smo već pisali. U anketi ESPN nedavno je proglašen drugim najuticajnijim čovekom fudbalskog sveta, iza predsednika UEFA, Mišela Platinija.

Jednostavna analiza lista "L'Ekip" uoči prve utakmice Valensije i Monaka, u okviru plej-of runde kvalifikacija za Ligu šampiona, samo potvrđuje sve ranije napisano.

Naime, portugalski superagent u dva tima zastupa ukupno 17 fudbalera, po osam na obe strane, uz Radamela Falkaa, koji nastupa za Čelsi kao pozajmljeni igrač Monaka.

Mendeš u Valensiji ima Belgijanca Bakalija, Špance Rodriga i Minu, Argentinca Pereza, Brazilca Danila i svoje zemljake Gomeša, Kansela i Vezu.

U ekipi iz kneževine "njegovi" su Brazilci Fabinjo i Valas, Portugalci Mutinjo, Karvaljo, Kavaleiro, Elder i Bernardo, kao i Nigerijac Ečiejile.

Povrh toga, agent je trenera Valensije Nuna Espirita Santa, dok u Monaku ima Luisa Kamposa, koji je donedavno bio direktor kluba, a onda se prestrojio na misterioznu poziciju "specijalnog savetnika" potpredsednika i izvršnog direktora Monaka Vadima Vasiljeva.

Za koga navijati u tom duelu, verovatno ni sam Mendeš ne može da odluči!

Komentari / 0

Ostavite komentar