LŠ: BATE - Partizan 1:0, reakcije trenera...

Trener Partizana Zoran Milinković smatra da je BATE srećno došao do minimalne pobede u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona. 

Fudbal 19.08.2015 | 13:20
LŠ: BATE - Partizan 1:0, reakcije trenera...

Crno-beli su poraženi pogotkom Mihaila Gordejčuka i 15 minuta pre kraja, iako se odlično suprotstavio rivalu sa igračem manje u drugom poluvremenu.

"Bili smo u egalu u prvom poluvremenu, čak možda i bolji. Sudija je prestrogo dao crveni karton Jevtoviću. Uprkos hendikepu, dobro smo parirali BATE-u, primili gol posle prekida, a ne iz igre", rekao je Milinković.

Milinković je dodao da je optimista oko plasmana u Ligu šampiona, uprkos minimalnom porazu u Borisovu.

"Da je završeno 0:0 Partizan bi u Beogradu morao da postigne gol ili dva. Ne mogu da prognoziram, biće još jedan težak meč, ali igramo na našem stadionu. Mislim da će se ambijent i naša igra mnogo razlikovati u odnosu na večeras", rekao je trener Partizana.

Milinković smatra da je BATE imao sreće što nije primio bar jedan gol, ali ne zamera mladom Andriji Živkoviću što je promašio dve velike prilike.

"Golu BATE-a prethodila je kolosalna prilika koju je imao Andrija Živković. Verujem da ćemo biti dosta bolji u revanšu. Partizan je dobro igrao, stvarao iz igre dve velike prilike. Žao mi je što je utakmicu obeležio crveni karton, koji je čak i za stroge evropske kriterijume bio olak", zaključio je Milinković.

Njegov kolega sa klupe BATE-a Aleksandar Jermakovič poručio je da obe ekipe imaju pođednake šanse oko plasmana u Ligu šampiona, ali i da je zadovoljan rezultatom iz prvog meča.

"Igrali smo dobar deo utakmice sa igračem više, možda smo mogli da zabeležimo ubedljiviji trijumf, ali šta je tu je. Čeka nas nastavak borbe, šanse su pođednake. Zadovoljan sam pobedom", naveo je Jermakovič.

Revanš meč između Partizana i BATE Borisova igra se 26. avgusta na stadionu u Humskoj.

Komentari / 0

Ostavite komentar