Video: Najbolje od Njegoša i Džanana!

Dječaci iz Bosne i Hercegovine okitili su se zlatnom medaljom na Evropskom prvenstvu u Litvaniji uz posebno impesivne partije dvojica "zmajića" - Džanana Muse (MVP) i Njegoša Sikiraša iako ne želimo da umanjimo doprinos ostatka tima.

Košarka 19.08.2015 | 08:40
Video: Najbolje od Njegoša i Džanana!

Bišćanin Musa je briljirao u finalu protiv Litvanaca sa 33 poena, a ukupno je na Eurobasketu postigao 200 koševa i zasluženo ponio epitet najkorisnijeg igrača šampionata Starog kontinenta!

Uslijedio je i poziv u A tim Bosne i Hercegovine od selektora velikih "zmajeva" Duška Ivanovića, ali košarkaš zagrebačke Cedevite nije "poletio" već je u jednoj od svojih prvih izjava nakon osvojene zlatne medalje posebno pohvalio svog saigrača iz reprezentacije Njegoša Sikiraša.

"Sve utakmice igram sa lakoćom, kad imate ovakvog centra pored sebe", istakao je Musa pokazujući na Sikiraša.

Dečko sa Pala je u finalnom dvoboju upisao devet pogodaka i ostvario sedam skokova, a bio je ponajbolji defanzivac "zmajića" tokom cijelog Eurobasketa uz podatak da je nerijetko znao i da pogodi važnu trojku.

Zato pogledajte ono najbolje što je bosanskohercegovački dvojac pokazao tokom turnira u Kaunasu.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Bih

19.08.2015 06:50

Samo tako nastavite

ODGOVORITE
Name

Dodik

19.08.2015 09:19

Sretno dijeci i mi ih gledali u NBA.

ODGOVORITE
Name

Rajko Vasic

20.08.2015 19:53

Bravo momci.

ODGOVORITE
Name

hercegovac

20.08.2015 20:11

Dostojanstvo se ne kupuje.Momak ce proci isto kao i Misimovic,Vranjes,znaci to su bosnjacki Srbi za dekor,naravno nikada ne mogu biti kapiteni jer nisu muslimani.Misimovic je bio najbolji u reprezentaciji,pa opet nije bio kapiten,zato sto nije musliman i zato sto je Srbin.Muslimani su vrlo perfidni,za razliku od Srba koji su jasni i otvoreni.Sikiras je pojeo go.no, zaletio se pa pricao kako je to uradio zbog siromastva pa se sad izvlaci a muslimani ga razvlace,sada je sebe zauvjek obiljezio.Ostali srpski kadeti cute,mudri ne hvale se blamazom i moranjem igranja za BH,momci zele da se prodaju i to podrzavam.

ODGOVORITE
Name

re-hercegovac

24.08.2015 09:06

BAŠ SI HERCEGOVAC

Name

hercegovac

20.08.2015 20:41

Zašto Srbi iz RS nikada neće navijati za Bosnu i Hercegovinu? https://www.youtube.com/watch?v=SnqDKja4MPg&feature=youtu.be

ODGOVORITE