Video: Partizanu se neće svidjeti ko mu sudi u Belorusiji!

Prvu utakmicu poslednjeg pretkola Lige šampiona protiv BATE Borisova sudiće čovek koji je crno-belima već jednom uskratio učešće u tom takmičenju...

Fudbal 17.08.2015 | 09:00
Video: Partizanu se neće svidjeti ko mu sudi u Belorusiji!

Partizan u utorak igra prvi meč četvrtog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv BATE Borisova u Belorusiji. Tim Zorana Milinkovića nakon izbacivanja gruzijskog predstavnika Dila Gori i rumunske Steaue, pred sobom ima još samo beloruskog prvaka!

Međutim, kada vide ko će "deliti pravdu" na ovom susretu, sigurno će im srce zaigrati....

Škotski sudija Kreg Tompson delegiran je za glavnog arbitra. Možda na prvi pomen imena ovog sudije u glavi "ne zazvoni" o kome se radi, ali ako se pomene utakmica Partizan – Fenerbahče, već je malo jasnije.

Tompson je 2008. godine takođe sudio na Partizanovoj utakmici poslednjeg pretkola Lige šampiona i to protiv turskog Fenerbahčea. Navijači Partizana sigurno dobro pamte tu utakmicu pošto je beogradski klub na poluvreme zamalo otišao sa velikih 2:0. To Kreg Tompson nije dozvolio...

Naime, u nadoknadi prvog poluvremena on je dosudio kontroverzan penal za turskog predstavnika. Milovan Sikimić je van šesnaesterca faulirao čuvenog Brazilca Aleksa, a škotski arbitar je pokazao na belu tačku... Utakmica se na kraju završila 2:2, u Istanbulu je Fenerbahče bio bolji 2:1, pa Partizan nije otišao u grupnu fazu "najjačeg klupskog takmičenja".

Dve godine kasnije bio je glavni sudija i na revanš meču protiv Anderlehta, ali je u tom susretu Partizan bio bolji posle penala i prošao u Ligu šampiona. Škot ima "dugu istoriju" sa srpskim timovima, pošto je on odlučio da prekine utakmicu Italije i Srbije u Đenovi zbog incidenata naših navijača.

Bilo kako bilo, Partizan će morati da "zapne" u prvoj utakmici kako bi ostvario povoljan rezultat pred revanš u Beogradu, koji će se igrati nedelju dana kasnije.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Darko

17.08.2015 07:24

Zar ovaj PROBISVIJET od "sudije" jos sudi utakmice?? Koje je ovo placenicko SMECE i lopov, nadam se da ce jednog dana u zatvor zbog svih ociglednih prevara, od Partizana do Bosna-Francuska.

ODGOVORITE