Kirjos ostaje u Dejvis kup timu Australije!

Australijski teniser Nik Kirjos neće izgubiti mesto u timu svoje zemlje pred polufinale Dejvis kupa sa Velikom Britanijom zbog svog ponašanja.

Tenis 17.08.2015 | 18:20
Kirjos ostaje u Dejvis kup timu Australije!

Kirjos je sredinom ove nedelje izazvao veliki skandal jer je tokom meča sa Stanislasom Vavrinkom Švajcarcu poručio da je Tanasi Kokinakis spavao sa njegovom devojkom Donom Vekić.

Mladi Australijanac je kažnjen novčano sa 10.000 evra, a ATP je takođe pokrenuo istragu i mogao bi čak da zaradi suspenziju zbog svog ponašanja.

Selektor Australije Voli Masur pre nekoliko dana rekao da je Kirjos i dalje u njegovim planovima za duel sa Britanijom u Glazgovu, ali je u nedelju naglasio da će ponašanje mladog Australijanca u narednim nedeljama uticati na njegovu konačnu odluku.

“Nikakva odluka o sastavu tima nije doneta. Nema mesta za mržnju prema ženama i Nikovi komentari su neprimereni standardima koji se očekuju od profesionalnih sportista i uzora u našem društvu. Oni koji imaju tu čast da predstavljaju svoju zemlju moraju da pokazuju najviši nivo profesionalnih i etičkih standard”, rekao je Masur.

Duel Velike Britanije i Australije igra se od 18. do 20. septembra u Glazgovu.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

hercegovac

17.08.2015 16:25

Nik legendo RS je uz tebe!!!!

ODGOVORITE