Кирјос остаје у Дејвис куп тиму Аустралије!

Аустралијски тенисер Ник Кирјос неће изгубити место у тиму своје земље пред полуфинале Дејвис купа са Великом Британијом због свог понашања.

Тенис 17.08.2015 | 18:20
Кирјос остаје у Дејвис куп тиму Аустралије!

Кирјос је средином ове недеље изазвао велики скандал јер је током меча са Станисласом Вавринком Швајцарцу поручио да је Танаси Кокинакис спавао са његовом девојком Доном Векић.

Млади Аустралијанац је кажњен новчано са 10.000 евра, а АТП је такође покренуо истрагу и могао би чак да заради суспензију због свог понашања.

Селектор Аустралије Воли Масур пре неколико дана рекао да је Кирјос и даље у његовим плановима за дуел са Британијом у Глазгову, али је у недељу нагласио да ће понашање младог Аустралијанца у наредним недељама утицати на његову коначну одлуку.

“Никаква одлука о саставу тима није донета. Нема места за мржњу према женама и Никови коментари су непримерени стандардима који се очекују од професионалних спортиста и узора у нашем друштву. Они који имају ту част да представљају своју земљу морају да показују највиши ниво професионалних и етичких стандард”, рекао је Масур.

Дуел Велике Британије и Аустралије игра се од 18. до 20. септембра у Глазгову.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

херцеговац

17.08.2015 16:25

Ник легендо РС је уз тебе!!!!

ОДГОВОРИТЕ