BATE podbacio pred meč sa Partizanom!

Fudbaleri BATE Borisova remizirali su protiv Gomelja bez golova na gostovanju u okviru beloruskog šampionata, pred duel sa Partizanom u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Fudbal 14.08.2015 | 21:20
BATE podbacio pred meč sa Partizanom!

Pre ovog meča, Gomelj je pretrpeo četiri uzastopna prvenstvena poraza, ali je sada uspeo da izdrži nalete BATE Borisova, samim tim i sačuva mrežu i dođe do boda.

Među najaktivnijima u napadu bio je bivši bek Crvene zvezde Filip Mladenović, u prvom poluvremenu je dva puta sa distance pripretio oštrim udarcima, u drugom je servirao odličnu šansu Signeviču, ali je raspoložen bio golman Kovaljov.

On je zaustavio nekoliko opasnih napada i šuteva gostiju, a u završnici utakmice, malo je nedostajalo da Gomelj dođe i do pobede. Na petercu je usamljen bio rezervista Novik, koji je uspeo da prebaci loptu preko prečke. Nije tu bio kraj napetostima, još nekoliko prilika bilo je u gužvi u šesnaestercu Gomelja, poslednji nakon kornera, koji ipak nije doneo i realizaciju.

Meč je pokazao i da crno-beli nemaju čega da se plaše u duelu u Borisovu u utorak od 20.45, ukoliko koriguju igru u defanzivi, ali i BATE je na poslednje tri utakmice postigao tek jedan gol, pa maksimalno ozbiljan pristup može doneti dobar rezultat Partizanu.

Uz Mladenovića i Milunovića, igrali su Černik, Gordejčuk, Olenovič, Poljakov, Hleb, Rios, Singevič, Volodko i Jablonski, dok su u drugom poluvremenu šansu dobili Aleksijeivč, Karnitski i Rodionov.

BATE je u prošlom kolu poražen sa 1:0 od Dinama iz Minska, prethodno je tek sa 1:0 pobedio Videoton u kvalifikacijama za Ligu šampiona. I pored slabog rezultata, BATE je siguran na prvom mestu sa 39 bodova, Gomelj je 12. na tabeli sa 15 bodova, na dnu su Slutsk (10) i Vitebsk (9).

Nikolić van stroja, Jevtić bez potpisa
Nemanja Nikolić nije igrao zbog povrede skočnog zgloba, a neće biti spreman ni za duel sa Partizanom u Borisovu. Očekivao se još potpis napadača Aleksandra Jevtića, ali još uvek nije došlo do realizacije transfera.

Komentari / 0

Ostavite komentar