Marko Lomić u Partizanu!

Levi bek Marko Lomić novo je pojačanje Partizana, prenosi Sport.

Fudbal 14.08.2015 | 20:40
Marko Lomić u Partizanu!

Ostalo je još da fudbaler raskine ugovor sa Mordovijom i dogovori finansijske detalje sa crno-belima.

Partizan je na taj način faktički ispunio jednu od prvih želja u letnjem prelaznom roku, koja se u prvi mah izjalovila, jer ni tim iz Humske niti Marko Lomić nisu početkom juna mogli da se dogovore oko saradnje.

Defanzivac je imao volju da i treći put u karijeri obuče dres Partizan, ali kako mu je u Mordoviji, sa kojom je imao važeći ugovor, promenio trener, rečeno mu je da ruski klub računa na njega i da se obavezno pojavi na pripremama.

Međutim, došlo je do zaokreta, Rusi su zatim želeli da rasterete klupski budžet od visokih primanja Lomića, a Partizan je posle odlaska Vladimira Volkova (istekao ugovor) ostao sa 'tankim izborom' na levom boku (Nemanja Petrović i Miroslav Bogosavac), što je skupo plaćeno porazom u Novom Sadu, kao i u Novom Pazaru.

.Lomić je na pragu Partizana bio i prošlog leta, kada je prošao kompletne pripreme sa ekipom, ali je na kraju došao poziv iz Rusije, potkrepljen velikom novčanom zaradom na godišnjem nivou, što fudbaler nije mogao da odbije.

Marko Lomić je rođen 13. septembra, 1983. godine u Čačku. Karijeru je počeo u Borcu, a zatim branio boje Železnika, Partizana u dva navrata, nemačkog Koblenca i Dinama iz Moskve. Dres reprezentacije oblaćio je tri puta.

Sa Železnikom je osvojio nacionalni Kup 2005, dok je pet godina kasnije bio prvak sa Partizanom.

Lomić je šesto pojačanje aktuelnog šampiona, posle Marka Jevtovića, Fabricija Dornelasa, Nikole Trujića, Abubakara Umarua i Valerija Božinova.

Ekipa Zorana Milinkovića u utorak gostuje BATE Borisovu u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona.

Komentari / 0

Ostavite komentar