Nema tenzija između Vučića i Nikolića

Savetnik za medije predsednika Srbije Stanislava Pak tvrdi da nema govora o razmimoiloženjima između predsednika Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića, i da bi do njega moglo da dođe jedino kada bi postojale ideološke razlike u stavovima, što je, kako je istakla, na nivou statističke greške.

Srbija 13.08.2015 | 08:47
Nema tenzija između Vučića i Nikolića

Do raskola bi došlo kada bi došlo do ideološkog razmimoiloženja. Ta mogućnost je na nivou statističke greške.

Svako ima svoj metod i način rada, ali cilj je isti, rekla je Pak u intervjuu za "Naše novine", komentarišući medijske spekulacije o navodnom raskolu između predsednika i premijera. Prema njenim rečima, ta priča je pokušaj da se fokus javnosti skrene s onoga što se čini za dobrobit Srbije.

Građani mogu da naslute preko napisa pojedinih tabloida koliki je pritisak na ovu vlast... To je, nažalost, samo jedan mali deo pritiska, a koji je javnosti vidljiv. To je klasična zloupotreba javnih glasila koja je godinama uvođena u sistem, i koju ne možete iskoreniti za dan ili dva, godinu ili dve, naglasila je ona.

Pak ističe da su predsednik i premijer usredsređeni na bolji život građana, mir i stabilnost u regionu i na dobre odnose sa susedima. Nema govora o ratu, svađi, razmimoiloženjima ili suprotstavljenim stavovima u onome što čini politiku državog vrha Srbije, kaže Stanislava Pak.

Ona je, takođe, negirala medijske spekulacije da Nikolić pravi novi SNS, u kojem okuplja nezadovolje naprednjake. To je providan medijski spin. Zašto me ne pitate koliko je puta predsednik razgovarao s građanima i privredom u proteklih šest meseci i šta su rezultati tih razgovora?, upitala je savetnica predsednika.

Ona je istakla da predsednik redovno obilazi Srbiju i razgovara sa građanima i lokalnim privrednicima o lokalnim problemima, kao i da su Nikolićeve spoljnopolitičke aktivnosti brojne.

Svaka poseta inostranstvu je prilika da otvori privredni forum i da predstavi Srbiju kao atraktivnu zemlju za ulaganja. Humanitarne aktivnosti, one kojima se ne hvali, bezbrojne su. To je fokus njegovih aktivnosti, a ne pravljanje stranke, dodala je Stanislava Pak.

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

pilot

13.08.2015 07:20

Ako nema, mora da su bratski podijelili procenat koji su dobili pri privatizaciji JATa?

ODGOVORITE
Name

Bole

13.08.2015 09:18

Dobra ženska.

ODGOVORITE