Udomljavanje: Julovci se fino snašli u životu

Ima više od petnaest godina od kada je Jugoslovenska levica otišla s vlasti, a njeni prvoborci, tajkuni i ministri i danas su uspešni. Uhlebljenje su našli u biznisu, kulturi, politici.

Srbija 12.08.2015 | 22:52
Udomljavanje: Julovci se fino snašli u životu

Mirjana Marković, lider JUL-a, skoro deceniju i po živi u elitnom delu glavnog grada Rusije.

U srpskim medijima pojavi se tek ponekad, a nije odgovarala za brojna krivična dela za koja se sumnjiči.

Trenutno, u živi javnosti je bivši julovski ministar Borislav Vuković, koji je poznat po tome što kao direktor Staklare u Paraćinu duguje više od 2 milijarde dinara za gas i struju.

Ipak, julovac sa najvećom državnom titulom danas je ministar rada i socijalne politike Aleksandar Vulin koji uživa veliki ugled kod premijera Aleksandra Vučića.

Za raliku od njega, nekadašnji predsednik JUL Ljubiša Ristić vratio se umetnosti, a nekada poznati Zoran Čičak i Goran Matić su postali biznismeni.

U rukovodstvu JUL-a su bili vrlo različiti ljudi. Neki od njih su, i pre nego što su počeli da se bave politikom, bili uspešni u svojim profesijama pa zato nije čudno da su uspešni i danas Drugi su se politikom bavili kao profesijom, pa se njome na isti način bave i danas. Treći su bili jednostavno neuspešni i tada i takvi su, nažalost, i ostali - navodi Čičak.

Izvor: Blic

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Pogrijesio

12.08.2015 17:17

A ja sve mislio JUN!

ODGOVORITE
Name

Dodano

12.08.2015 17:50

U elitnom dijelu Moskve, moze im se kad su pokrali gdje god su sta stigli, rasturili Jugoslaviju da bi je pokrali. Sve ih treba pozatvarati, ali ih Rusi stite jer su im donijeli kapital. Pravda je spora, mnogi se nauzivaju dok ih stigne.

ODGOVORITE
Name

kk

12.08.2015 17:59

Lopovi !!!

ODGOVORITE
Name

Svakako

12.08.2015 18:49

Pa je li nam Milošević napravio ovo što nam se događa, a pored toga nas je opljačkao do temelja i lijepo udomio svoje nasljednike, za razliku recimo od Josipa Broza čija je udovica Jivanka umrla kao posljednji prosjak.

Name

Ante

12.08.2015 19:03

Mi smo Jozu lijepo i dostojno sahranili vi Jovanku kako je zasluzila.

ODGOVORITE
Name

pogled sa strane

13.08.2015 13:30

Hoće l' ovu ku.. iko ikad uhapsiti?

ODGOVORITE