"Ponašanje Žozea prema Evi užasavajuće"!

Sportski lekar i naučnik Piter Brukner izjavio je da je ponašanje trenera Čelsija Žozea Murinja prema klupskoj lekarki Evi Karneiro "apsolutno užasavajuće".

Fudbal 14.08.2015 | 11:20
"Ponašanje Žozea prema Evi užasavajuće"!

Čelsi je u subotu u prvom kolu Premijer lige odigrao na svom terenu nerešeno 2:2 sa Svonsijem, a u samoj završnici utakmice 'Plavci' su u jednom trenutku ostali sa devetoricom igrača na terenu, pošto je Edenu Azaru ukazivana pomoć.

Murinjo se naljutio zbog toga na lekarku Evu Karneiro i fizioterapeuta Džona Ferna, pošto je smatrao da je Azar nije teže povređen, kao i da je mogao da izvede slobodan udarac i postigne gol. 'Specijalni' je rekao da su oni reagovali "impulsivno i naivno" i da su pokazali da "ne razumeju fudbal".

Portugalski menadžer je zbog toga izbacio lekarku iz stručnog štaba pa ona neće više sedeti na klupi na utakmicama, a neće biti ni na treninzima i hotelu u kom borave igrači.

Brukner je rekao da Murinjo svom lekarskom timu duguje izvinjenje.

"Mislim da je takvo ponašanje trenera užasavajuće. Njegov igrač je pao na travu i ostao da leži, a sudija je smatrao da je to dovoljno ozbiljno i pozvao je lekara i fizioterapeuta. Ušli su na teren jer im je to posao, igrač je ležao na travi, pa je morao da izađe sa terena. Šta očekujete od lekara, da ignoriše poziv sudije", rekao je Brukner, preneli su britanski mediji.

Murinjo je istakao i da je Azar samo bio umoran i da je dobio udarac, ali je Brukner podržao odluku lekarke da izađe na teren.

"Možda je trebalo da kritikuje svog igrača što je ostao na travi, pre nego da kritikuje lekarski tim", rekao je lekar kritket reprezentacije Australije Brukner.

Komentari / 0

Ostavite komentar