Cijene goriva padaju, troškovi života rastu

Predsjedavajući Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima u Privrednoj komori Republike Srpske, Drago Đurić, izjavio je da se može očekivati da u narednom periodu uslijedi korekcija cijena nafte. 

Republika Srpska 12.08.2015 | 15:20
Cijene goriva padaju, troškovi života rastu

Koliko će cijene biti korigovane zavisiće od svakog distributera pojedinačno, ali nije poznato da li će pad cijena biti drastičan. Za razliku od goriva, pad cijena životnih artikala i stambenih usluga nije izvjestan.

Imajući u vidu promjene cijena nafte na berzi nafte i naftnih derivata, kao i promjene kursa dolara, očekujemo da cijene kod nas budu korigovane nadole, ali tek će se vidjeti za koliko, kažu predsjedavajući Grupacije za promet nafte i nafntih derivata u Privrednoj komori Republike Srpske, Drago Đukić.

U FBiH je nedavno snižena cijena goriva za pet feninga, a jednako sniženje je ponovo najavljeno. Koliko će cijene biti u Republici Srpskoj biti snižene zavisi od svakog distributera pojedinačno, a pitanje je koliko će imati uticaja na budžet potrošača.

Pada cijena goriva, ali pada i kupovna moć. U Pokretu potrošača ta kretanja prate iz mjeseca u mjesec, ali nema ohrabrujućih vijesti, pogotovo kada su u pitanju prehrana i troškovi stanovanja.

Veliku obmanu potrošača je, krajem prošle godine, predstavljalo i obećanje „Elektroprivrede Republike Srpske" da neće biti poskupljenja struje, da bi pola godine nakon toga Regulatorna komisija za energetiku donijela odluku o poskupljenju od oko 9%.

Zbog negodovanja javnosti, odluka o poskupljenju je trenutno u fazi „čekanja".

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Isil

12.08.2015 14:55

1.65KM

ODGOVORITE
Name

po

12.08.2015 18:24

ahahahhahaha

Name

dejanpd

13.08.2015 03:46

Da, ta cijena bi bila realna, ali ne smiju ograničiti maržu, tržišna ekonomija dok ne dodješ do ulja, mlijeka,pavlake...onda nestane tržišne ekonomije, kobajagi nastane socijalna svijest. Glavni problem je što bi realna cijena goriva na pumpi smanjila prihod budžeta za par stotina miliona,a onda ni ogromnih plata javnoj upravi,ni siće od penzija čak ni sa duplo dužim kašnjenjem.