Planovi Mančester Junajteda: A) Pedro, B) Gaitan, C) Laveci!

Uskoro na Old Traford sleće i šesto veliko pojačanje ovog leta!

Fudbal 15.08.2015 | 17:20
Planovi Mančester Junajteda: A) Pedro, B) Gaitan, C) Laveci!

Potrošio je Mančester Junajted skoro 100.000.000 evra na pet pojačanja ovog leta, ali daleko od toga da su dolascima Depaja, Šnajderlina, Švajnštajgera, Darmijana i Romera zaključili šoping. Ostalo je još 20 dana do kraja prelaznog roka, a upravo bi Junajted mogao da uzdrma fudbalsku pijacu do zatvaranja pijace.

Čekaju se “devetka”, štoper i krilni napadač, s tim što je ovo poslednje prioritet u narednih nekoliko dana. Otišao je Anhel Di Marija i Luj van Gal je odavno skovao plan kako da zameni skupocenog Argentinca.

Prva želja je bez ikakve dileme Pedro. Barselona želi da zadrži svog brzonogog napadača, ali klauzula od 30.000.000 evra nije problem za Mančester Junajted i čeka se odluka igrača. Ako Pedro i definitivno prelomi da napusti Kamp Nou, onda će to biti zbog odlaska na Old Traford. Situacija sa Nejmarovim odsustvom je malo zakomplikovala priču i Pedro traži vremena, što se ne dopada Van Galu.

Zato strateg Mančester Junajteda već ima i plan B. Reč je o Nikolasu Gaitanu iz Benfike koji se već godinama pominje kao potencijalno pojačnje Crvenih đavola. “Superagent” Žorž Mendeš već danima radi na ovom transferu, a portugalska Abola tvrdi da je posao gotov i da će Gaitan do kraja nedelje u transferu teškom 39.500.000 evra postati novi član Mančester Junajteda. Ili je ovo samo vrsta pritiska na Pedra?

Postoji i treća opcija, a ona se zove Ezekijel Laveci! On je višak u Pari Sen Žermenu posle dolaska zemljaka Di Marije, ali nije isključeno da baš on zameni reprezentativnog kolegu na Old Trafordu.

Za priču o Gaitanu i Laveciju je bitno pomenuti i Valensiju. Ako jedan od njih završi u Mančester Junajtedu, ovaj drugi gotovo sigurno ide na Mestalju. To tvrde i lokalni mediji u Valensiji. Naravno, da obojica igrača preferiraju odlazak na Teatar snova, ali će morati da sačekaju odgovor Pedra, a potom i odluku Mančester Junajteda kojeg od njih dvojice će izabrati.

Valensija će dobiti utešnu nagradu, ali ne može se reći da će loše proći…

Komentari / 0

Ostavite komentar