Zvezdino dijete novi plej Partizana?!

Aleksandar Cvetković mogao bi da sledeće sezone nosi crno-beli dres.

Košarka 08.08.2015 | 20:40
Zvezdino dijete novi plej Partizana?!

U iščekivanju sledeće sedmice, koja bi mogla da pruži odgovore na pitanja o daljoj sudbini Partizana, "Vesti online" objavile su ekskluzivnu informaciju:

"Uprava KK Partizan kontaktirala je nekadašnjeg člana Crvene zvezde Aleksandra Cvetkovića!".

Isti izvor podseća na tešku finansijsku situaciju u klubu, uz objašnjenje da bi ona mogla da predstavlja jedini problem u realizaciji transfera.

Cvetković je trenutno bez kluba, s obzirom na to da se po završetku minule sezone rastao sa MZT Skopljem, u kojem je igrao od decembra 2013. Sve do tada bio je igrač Crvene zvezde.

U dresu Partizanovog najljućeg rivala, borbeni plejmejker proveo je kompletan juniorski staž. U prvi tim je ušao leta 2010, sa nepunih 17 godina, kao jedan od najvećih srpskih talenata, priznatih i na evro-sceni.

Između ostalog, Cvetković je bio kapiten kadetske reprezentacije koja je 2009. osvojila bronzu na Evropskom prvenstvu u Litvaniji (Cvetković, Radičević, Mitrović, Miljenović, Krstić...), a dve godine kasnije bio je najbolji strelac juniorske reprezentacije koja je postala svetski vicešampion u U-19 konurenciji (nastupali i Bogdanović, Mitrović, Dangubić, Drenovac, Gujaničić...).

Mladi plejmejker preselio se iz Beograda u Skoplje pre godinu i po, u potrazi za većom minutažom, koju je u dresu MZT-a i dobio. Prošle sezone, prosečno je igrao 24,7 minuta, uz 8,7 poena po meču.

Ove nedelje, Partizan je ozvaničio prvi letnji transfer, potvrdom dolaska mladog centra Miloša Koprivice. Brzo bi moglo da bude razjašnjeno da li će Cvetković biti drugo pojačanje ekipe koju su od kraja prošle sezone napustili Dragan Milosavljević, Milan Mačvan, Saša Pavlović, Nikola Milutinov, Boris Dalo i Nemanja Bezbradica.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Novica

08.08.2015 20:42

Valjda je mogao da vidi kakav tretman je imao Andreja u prošloj sezoni! Ako pristaje na ovo nema mu pomoći!

ODGOVORITE