Di Marija oduševljen PSŽ-om! Evo što će Sveci platiti 4,3 miliona više!

Argentinac Anhel di Marija konačno je obavio lekarske preglede i spreman je da potpiše četvorogodišnji ugovor sa Pari Sen Žermenom. Misterija zvana „zabranjena fotografija“ ili kako je Di Marija PSŽ-u izbio iz džepa još 4.300.000 evra...Mančester junajted će umesto dogovorenih 61.500.000 evra ipak dobiti 65.900.000 evra, samo zbog jedne greške...

Fudbal 05.08.2015 | 18:00
Di Marija oduševljen PSŽ-om! Evo što će Sveci platiti 4,3 miliona više!

Di Marija stiže u Pariz iz Mančester Junajteda, a cilj mu je da sa "svecima" prođe četvrtfinale Lige šampiona.

"Oduševljen sam što dolazim u PSŽ, klub je uradio sve što je mogao da me dovede. Daću sve od sebe, radiću naporno, a ako sve dobro prođe, osvojićemo mnogo trofeja", rekao je Di Marija.

PSŽ poslednje tri godine dominira u Francuskoj, prošle sezone je osvojio triplu krunu, ali izostaje uspeh u Ligi šampiona.

"Klub je osvojio sve trofeje u Francuskoj, to je važno za veliki klub. Moj cilj je da pomognem PSŽ-u da prođe četvrtfinale Lige šampiona", rekao je Argentinac.

PSŽ je u poslednje tri sezone gubio u drugoj rundi nokaut faze takmičenja, dva puta od Barselone i jednom od Čelsija, pa je najveći uspeh kluba u LŠ i dalje polufinale 1995. godine.

Di Marija je treće pojačanje PSŽ ovog leta, posle golmana Kevina Trapa i veznog igrača Benjamina Stambulija.

Argentinac je proveo samo jednu sezonu na Old Trafordu, gde je postigao tek četiri gola na 32 utakmice.

Nepunih godinu dana pošto je za 75.000.000 evra pojačao Mančester junajted iz madridskog Reala, Anhel Di Marija još jednom će promeniti adresu, a ovog puta zaputiće se u klub koji ga je godinama bezuspešno tražio - Pari Sen Žermen. Ipak, argentinski krilni napadač je konačno popustio, a nakon što je doputovao u Dohu i obavio medicinske preglede, ostaje samo još da Di Mariju ugledamo u dresu novog kluba i kako stavlja paraf na ugovor koji će mu doneti čak 10.000.000 evra po sezoni.

Međutim, Pari Sen Žermen će umesto unapred dogovorenih 61.500.000 evra biti primoran da Mančester junajtedu isplati gotovo 66.000.000 evra, odnosno tačno 4.300.000 evropskih novčanica više. Zašto? Sve je to zbog jedne greške koju je 27-godišnji as napravio po dolasku u Dohu, a koju nikako nije smeo.

Naime, sin Nasera al Kelaifija je od Di Marije tražio da se fotografišu zajedno, kako bi se mladić pohvalio svima na društvenim mrežama. Međutim, britanski mediji otkrili su da je Argentinac u Dohi bio bez dozvole kluba, a navodno je Luj van Gal bio toliko besan da je emisarima PSŽ-a postavio ultimatum - dajte još 4.300.000 evra i zaboravićemo na ovaj detalj.

Naravno, Al Kelaifiju i njegovim prvim saradnicima nije bilo teško da iz čekovne knjižice izvade papir vredan tražene sume novca, a da li je krivica na Di Mariji ili mladom nasledniku, to je već nešto što će biti rešeno „unutar kuće“.

Evo i šta je Anhel di Marija izjavio pošto je prošao medicinske preglede u Kataru.
"Jako sam srećan zbog toga što ću postati igrač PSŽ-a. Ovaj klub je jako važan na evropskoj sceni. Prošle sezone PSŽ je dogurao do četvrtfinala Lige šampiona, a ja sam došao kako bismo zajedničkim snagama probili tu barijeru i otišli do konačnog cilja. Daću sve od sebe kako bih klubu pomogao da napravi što bolje rezultate i u prvenstvu i u Ligi šampiona".

Komentari / 0

Ostavite komentar