LŠ: Steaua zna šta joj je činiti u Beogradu...

Pomoćni trener Steaue Masimo Pedracini rekao je da ne postoji favorit u duelu sa Partizanom u revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Fudbal 04.08.2015 | 20:20
LŠ: Steaua zna šta joj je činiti u Beogradu...

Pedracini je takođe poručio da se nada da će njegov tim dati brz gol koji bi mu olakšao prolaz u narednu rundu.

Prvi duel, odigran prošle srede, završen je rezultatom 1:1, a revanš se igra u sredu od 20.30 na stadionu u Humskoj.

“Ovaj meč je veoma značajan za obe ekipe, ne samo za nas. Odlično smo se pripremili, svesni smo da imamo šanse da se kvalifikujemo, potreban nam je gol. Moramo da budemo strpljivi i nadamo se pobedi, šanse su 50-50”, rekao je Pedracini.

Prvi duel u Bukureštu završen je rezultatom 1:1, ali italijanski trener misli da je Steaua zaslužila više od remija.

“Mnogi su pričali da je Partizan bio bolji, ali mi mislimo drugačije. Primili smo izveštaj gde smo mi dominirali, u posedu lopte, duelima i šansama. To nas uverava da će biti otvoren meč i radujemo se punom stadionu”, naveo je Pedracini.

Pedracini je dodao da će Partizan mnogo rizikovati ukoliko bude čuvao rezultat.

“S druge strane, mi ćemo tražiti gol. Ipak, to ne znači da ćemo se previše otvoriti, već da ćemo biti homogeni”, naveo je trener rumunskog šampiona i poručio da se ne boji vruće atmosfere.

Pedracini je u sezoni 2005/2006 radio u Srbiji kao pomoćnik Valteru Zengi u Crvenoj zvezdi.

“Sećam se da sam bio ‘Marakani’ pred 80.000 navijača. Znam kakva nas atmosfera očekuje, ali igrači Steaue moraju da znaju da izdrže pritisak sa tribina. Nisam dobio nikakve informacije iz Beograda, više smo analizirali Partizan preko diskova”, naglasio je Pedracini.

Na pitanje domaćih novinara da li zna na srpskom jeziku da kaže: “Čestitam Partizanu na prolasku u narednu rundu”, Pedracini je odgovorio na srpskom: “Doviđenja, prijatno”, aludirajući na plasman Steaue u plej-of Lige šampiona.

Kapiten gostiju Fernando Varela rekao je da njegov tim očekuje jedna od najznačajnijih utakmica u sezoni.

“Čuo sam da će stadion biti pun. Navikli smo da igramo pred punim tribinama i drago nam je što će takav slučaj biti i sada. Očekuje nas težak meč, verovatno najznačajniji u sezoni”, zaključio je Varela.

Komentari / 0

Ostavite komentar