NBA: Počeo "rat" za Džejmsa Hardena!

As Hjuston Rokitsa od reklamiranja patika će zarađivati koliko i od igranja košarke.

Košarka 04.08.2015 | 13:00
NBA: Počeo "rat" za Džejmsa Hardena!

Kompanija "adidas" ponudila je Džejmsu Hardenu 200 miliona dolara za ugovor u trajanju od 13 godina, objavio je ESPN.

Hardenu je nedavno istekao ugovor sa "najkom", koji sada ima nekoliko dana da odgovori na tu ponudu istom merom i eventualno zadrži beka Hjuston Rokitsa, proletos ozbiljnog kandidata za MVP trofej NBA lige.

Za koga god da potpiše, Harden će od sponzorstva inkasirati 15,4 miliona dolara godišnje, a uz eventualne bonuse bi mogao da izjednači primanja iz ugovora sa Rokitsima, koji će ga naredne tri sezone plaćati 16,8 miliona dolara u proseku.

"Adidas" u svojoj "ergeli" već ima Derika Rouza, Demijena Lilarda i Džona Vola, ali samo Rouz iz pomenutog trija generiše željene prihode, iako je prethodnih godina mnogo pauzirao zbog povreda.

Aktuelni MVP Stef Kari nosi patike kompanije "ander armur", za manje od četiri miliona dolara godišnje, dok je Kevin Durent leta 2014. potpisao desetogodišnji ugovor sa "najkom" vredan čak 300 miliona dolara.

Najveća zvezda NBA lige, Lebron Džejms, sa "najkom" je od početka profesionalne karijere. Trenutno mu saradnja sa tom kompanijom donosi oko 20 miliona dolara godišnje, što je čak i malo, s obzirom na to koliki profit donose patike sa njegovim imenom.

Pomenimo i da je "adidas" zvanični snabdevač opremom NBA lige do leta 2017, kada će tu poziciju zauzeti "najk".

Komentari / 0

Ostavite komentar