НБА: Почео "рат" за Џејмса Хардена!

Ас Хјустон Рокитса од рекламирања патика ће зарађивати колико и од играња кошарке.

Кошарка 04.08.2015 | 13:00
НБА: Почео "рат" за Џејмса Хардена!

Компанија "адидас" понудила је Џејмсу Хардену 200 милиона долара за уговор у трајању од 13 година, објавио је ЕСПН.

Хардену је недавно истекао уговор са "најком", који сада има неколико дана да одговори на ту понуду истом мером и евентуално задржи бека Хјустон Рокитса, пролетос озбиљног кандидата за МВП трофеј НБА лиге.

За кога год да потпише, Харден ће од спонзорства инкасирати 15,4 милиона долара годишње, а уз евентуалне бонусе би могао да изједначи примања из уговора са Рокитсима, који ће га наредне три сезоне плаћати 16,8 милиона долара у просеку.

"Адидас" у својој "ергели" већ има Дерика Роуза, Демијена Лиларда и Џона Вола, али само Роуз из поменутог трија генерише жељене приходе, иако је претходних година много паузирао због повреда.

Актуелни МВП Стеф Кари носи патике компаније "андер армур", за мање од четири милиона долара годишње, док је Кевин Дурент лета 2014. потписао десетогодишњи уговор са "најком" вредан чак 300 милиона долара.

Највећа звезда НБА лиге, Леброн Џејмс, са "најком" је од почетка професионалне каријере. Тренутно му сарадња са том компанијом доноси око 20 милиона долара годишње, што је чак и мало, с обзиром на то колики профит доносе патике са његовим именом.

Поменимо и да је "адидас" званични снабдевач опремом НБА лиге до лета 2017, када ће ту позицију заузети "најк".

Коментари / 0

Оставите коментар