Amerika pravi fabriku oružja na Kosovu

Amerikanci su započeli razgovore sa Prištinom o izgradnji fabrike za sklapanje oklopnih vozila i druge vojne opreme, prenio je Sputnjik.

Srbija 03.08.2015 | 19:20
Amerika pravi fabriku oružja na Kosovu

Američke kompanije zainteresovane su za izgradnju fabrika za proizvodnju vojnih i oklopnih vozila na Kosovu, zbog čega se u Prištini užurbano priprema zakon kojim bi se ovo omogućilo.

Amerikanci su već započeli sa Prištinom razgovore o izgradnji fabrike za sklapanje oklopnih vozila i druge vojne opreme, a prva ozbiljnija posjeta trebalo bi da se desi na jesen, do kada se na Kosovu nadaju da će napraviti pravni okvir kako bi izgradnja ovakve fabrike bila moguća.

Vlada Ise Mustafe obećala je da će u najskorije vrijeme promijeniti zakon o stranom ulaganju kako bi se omogućilo strancima da ulažu na Kosovo.

Među stranim investitorima koji imaju volju da ulažu na Kosovo najviše je američkih preduzeća.

Predsjednik Američke privredne komore na Kosovu Arijan Zeka izjavio je da se nada da će sa novim pravnim okvirom potencijalni investitori moći da imaju direktne pregovore sa državom, da vlada u Prištini intenzivno radi na zakonu koji će joj direktno omogućiti da sama odlučuje ko će i šta moći da gradi na Kosovu, potvrdio je i Sokol Havoli, ekonomski savjetnik premijera Kosova.

"To će biti novi zakon, koji će se baviti zahtjevima velikih investitora, koji smo nazvali 'Zakon za strateške investicije'. Očekujemo da krajem avgusta Vlada odobri ovaj zakon, a početkom septembra da bude usvojen u Skupštini Kosovo", rekao je Havoli.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

sekundarne sirovone

03.08.2015 17:31

Braco Romi spremite se bice zeleza,bice para.

ODGOVORITE
Name

tigar

03.08.2015 19:22

Kako su Ameri suosjecajan narod sad ce Kosovski Albanci uzimati oruzije a da neplacaju porez na uvoz robe mala pomoc za novo nastalu republiku.

ODGOVORITE
Name

Баја

03.08.2015 21:09

ТИГАР --->>> Оде ТРЕПЧА, Амери ће своје старо гвожђе да ријеше и узму нову руду, боли Амере ћошак које на Косову њима је богатсво и битно и да имају добит!

ODGOVORITE
Name

slikar

04.08.2015 07:40

Amerika sve radi da dodje do novih ratova na Balkanu. Kao uostalom i u ostatku svijeta. Pola njihove industrije je vojna industrija.

ODGOVORITE