Dva miliona dolara za reklamne spotove

Vodeći kandidat demokrata u trci za predsednika SAD Hilari Klinton potrošila je dva miliona dolara za emitovanje prvih televizijskih reklama u državama Ajova i Nju Hempšir, koje prve otvaraju birlišta za izbore 2016. godine.

Svijet 03.08.2015 | 13:36
Dva miliona dolara za reklamne spotove

Reklame, koje će se od sutra prikazivati na televiziji, govore o njenom radu u vezi sa porodičnim problemima i njenom odnosu sa pokojnom majkom.

Na taj način, njen tim je pokušao da javnosti ponovo predstavi jednu od najpoznatijih američkih političkih ličnosti i prikaže je kao borca koji razume svakodnevne probleme prosečnog Amerikanca, prenosi AP.

"Nakon završenih studija prava, ona je mogla da se zaposli u nekoj velikoj firmi, ali je otišla da radi u Dečijem fondu odbrane. U Arkanzasu se borila za reformu školstva kako bi promenila živote svih nas. Kao prva dama, pomogla je da osam miliona dece dobije zdravstvenu negu", navodi su jednoj reklami.

U drugoj, prikazuje se život njene pokojne majke Doroti Rodam s posebnim osvrtom na njeno nesrećno detinjstvo, obeleženo napuštanjem, zanemarivanjem i siromaštvom.

Popularnost Hilari Klinton prethodnih nedelja je opala, a ona se suočava sa kritikama da je koristila isključivo privatni mejl za službenu prepisku u peridou od 2009. do 2013. godine, kada je bila na funkciji državnog sekretara SAD.

Nedavno je i američki potpredsednik Džozef Bajden najavio moguću kandidaturu za predsednika, izazivajući Klinton na taj način.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

N..

03.08.2015 12:07

Kada postane predsjednica Hilari , onda ce umjesto Bila neko drugi da je bari...

ODGOVORITE
Name

kod

03.08.2015 12:15

Sve od zle majke i od goreg oca !

ODGOVORITE
Name

trulo pa smrdi

03.08.2015 13:03

Mrljina od babuskare. I ona, obična nula, za predsjednika SADa. Eh, šta rade i tim Amerikancima. Kako to da Amerikanci to sve ne rastjeraju! To je nekad bio slobodarski narod!

ODGOVORITE