Navijači OFK-a: Nećemo da budemo Zvezdina filijala!

"Muka nam je, hoćemo klub koji igra pošteno!", poručuje grupa Blue Union rukovodstvu kluba.

Fudbal 03.08.2015 | 14:00
Navijači OFK-a: Nećemo da budemo Zvezdina filijala!

Navijači OFK Beograda digli su glas protiv rukovodstva.

Parole "Uprava napolje" istaknute su na južnoj tribini Omladinskog stadiona u subotu, tokom utakmice protiv Voždovca. Navijači "romantičara" optužuju rukovodstvo da je namestilo utakmicu protiv Crvene zvezde i dozvolilo rivalu da pobedi.

S tim u vezi, navijačka grupa kluba sa Stare Karaburme objavila je i saopštenje:

"Ne postoje dovoljno jake reči, koje bi opisale kako smo se svi mi, koji živimo za plavo-bele boje osećali prethodnih desetak dana. Naš voljeni klub postao je sinonim za najprljavije muljatorske radnje, okarakterisani smo kao hodajući cirkus, jeftino lutkarsko pozorište, a sve pokraj otvorenih očiju "gospode" koju danas vidite u loži na istočnoj strani stadiona. Stadiona obraslog u korov i nebezbednih tribina, na čijim se delovima okuplja verna i iskrena publika. Spremna da se bori za svoj OFK Beograd.

Kap koja je prelila čašu i definitivno podigla na noge svakog navijača OFK Beograda bila je utakmica premijernog kola. Samozvane super lige. Igrana na Vračaru, protiv nadasve propalog državnog projekta iz ulice Ljutice Bogdana, gde našim spremnijim i vidno kvalitetnijim fudbalerima nije dozvoljeno da igraju fudbal! Fer i sportski predstave grb na grudima. Pobede protivnika u igri na dva gola, prilično lakih pravila.

Umešala su se tu neka druga pravila, skrivenih manira i "gospodskih" pitanja. E pa da vam kažemo "gospodo" (čitaćete sigurno): Muka nam je od toga!"

Muka nam je od vaših izjava, od vašeg laganja. Vaših konferencija i mazanja. Ne želimo da budemo filijala posrnulom klubu i ljutom protivniku. Vašim manirima od nekadašnjeg kluba koji prati romantika stvorili ste fudbalskog "potrčka" koji igra kako mu se kaže. Na našem zapadu nekada se okupljala prava sportska publika. Otmeno odeveni, takvi ljubitelji skidali šešire da pozdrave ime našeg kluba, naš dupli pas i dribling u par metara. Danas takvi ljubitelji pokrivaju lica šeširom na pomen vašeg imena.

Dosta je! Odlazite što dalje. Ostavite OFK Beograd onome kome i pripada, Ofkovcima. Iskrenim zaljubljenicima i poštovaocima pravih vrednosti. Hoćemo ponosan OFK Beograd. Hoćemo klub koji nije ničija prćija, koji igra pošteno i svoje boje ponosno predstavlja. Za to se i borimo.

Uprava napolje!", piše u saopštenju.

Komentari / 0

Ostavite komentar