Murinjo obećao: Ne brinite, biću ovdje još 20 godina!

"Kod igrača je važna fizička sprema, kod trenera baš i ne. Naravno, drugačija je priča ako izgubite apetit. U svakom slučaju, mislim da sam sada bolji nego pre 10 godina“, rekao je portugalski stručnjak.

Fudbal 03.08.2015 | 19:00
Murinjo obećao: Ne brinite, biću ovdje još 20 godina!

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo poručio je fudbalskoj planeti da će je zabavljati još 20 godina, koliko ima nameru da se bavi trenerskim poslom. Do sada je osvojio 18 trofeja u karijeri, a želi da se taj niz nastavi i da u penziju ode kao jedan od najboljih u istoriji fudbala.

Portugalski stručnjak ima 52 godine, a samostalnu trenersku karijeru počeo je 2000. godine u lisabonskoj Benfici.
“Vidim sebe u fudbalu i u 70-tim godinama života, naravno ako me bude služilo. Ovo je posao u kojem je iskustvo veoma važno. Kod igrača je važna fizička sprema, kod trenera baš i ne. Naravno, drugačija je priča ako izgubite apetit. U svakom slučaju, mislim da sam sada bolji nego pre 10 godina“, rekao je Murinjo novinarima u Londonu.

Glavni cilj Čelsija u novoj sezoni prema Murinjovim rečima, očekivano, biće odbrana trofeja u engleskoj Premijer ligi.
“Osvajanje trofeja od mene pravi boljeg, a ne lošijeg čoveka. Nadam se da je i sa igračima ista situacija. Ipak, zbog tog uspeha, sada nemamo pravo na grešku u novoj sezoni. Premijer liga je najteže takmičenje na svetu“, dodao je Portugalac.

Komentari / 0

Ostavite komentar