Dragan Bjelogrlić: Ne pamtim bolji Partizan!

Naš prvak je odličnom igrom protiv Steaue oduševio i poznatog glumca Dragana Bjelogrlića, inače člana Upravnog odbora kluba.

Fudbal 03.08.2015 | 16:20
Dragan Bjelogrlić: Ne pamtim bolji Partizan!

Iako je bilo 1:1 u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, Partizan je u Bukureštu pripremio teren za revanš u Humskoj sledeće srede od 20.30 pred punim tribinama stadiona u Humskoj.

- Pod velikim sam utiskom meča, dugo nisam gledao ovako ozbiljan i moćan Partizan na svim nivoima, u organizaciji igre, požrtvovanosti, osmišljenosti, borbenosti... Treba naravno sačekati i revanš bez euforije, ali posle svega viđenog u Bukureštu, ja sam optimista. Baš sam zadovoljan onim što sam video - nije štedeo reči hvale Bjelogrlić u razgovoru za „Blic“.

U rumunskoj prestonici delovalo je da su potpuno izglađeni odnosi u klubu. Bjelogrlić je u sredu doputovao u Bukurešt i euforično ispratio meč, a zajedno sa predsednikom Zoranom Popovićem je pred duel na „Nacionalnoj areni“ dugo odgovarao na pitanja rumunskih novinara.

Jedno provokativno bilo je i „da li će Steaua kupiti nekog igrača crno-belih posle dvomeča“, odgovor je bio efektan:

„Nemate vi para za igrače Partizana“.

Ne tako davno, bilo je velikih zahlađenja odnosa i tenzija u Upravnom odboru Partizana tokom turbulentnog proleća. Dragan Bjelogrlić bio je revoltiran odlukom da se proda Petar Škuletić, a sve je kulminiralo smenom trenera Marka Nikolića, većinom glasova članova Upravnog odbora krajem marta. Bilo je i naznaka o povlačenju. Bjelogrlić nije bio ni na poslednjoj Skupštini crno-belih, kao ni Nenad Janković (Nele Karajlić), koji je uz njega bio samo protiv smene Nikolića u prošloj sezoni.

- Glasao sam za ostanak Nikolića iz principijelnih razloga. To je već drugi put da se moje mišljenje ne poklapa sa mišljenjem većine i dugo sam razmišljao šta ću dalje - dodao je Bjelogrlić, ali se sve preokrenulo.

U međuvremenu je novi trener Zoran Milinković pridobio simpatije poznatog glumca i opravdao poverenje koje mu je ukazano na putu do titule, a sada i Lige šampiona.

"Bekali za filmski lik"

Neizbežan je bio susret i sa kontroverznim vlasnikom Steaue Điđijem Bekalijem. On je tražio da se upozna sa patrijarhom srpskim Irinejom, što je iz umetničkog ugla na svoj način video Bjelogrlić.

- Vrlo je egzotična ličnost, nema šta, mogao bi da bude i neki ozbiljan filmski lik. Što se tiče njegovog insistiranja da upozna patrijarha Irineja, ostavio me je bez teksta, to ne bih komentarisao - kroz smeh je dodao Bjela ne želeći da otkriva, mada je po izrazu lica bilo jasno da se radi o veoma bizarnoj osobi.

Crno-beli neće biti nosioci

Fudbaleri Partizana verovatno neće biti nosioci u plej-of meču za ulazak u Ligu šampiona ukoliko u revanšu sledeće nedelje budu bolji od Steaue. Crno-belima naruku nikako ne idu rezultati prvih mečeva trećeg kola kvalifikacija. Da bi bili nosioci i tako eventualno dobili lakšeg protivnika, trebalo bi da se desi čudo i ispadnu čak tri ekipe koje su trenutno u povlašćenom položaju. Tako su trenutno mogući protivnici Partizana pobednici mečeva: Leh - Bazel (prvi meč 1:3), Salcburg - Malme (2:0), Makabi Tel Aviv - Plzen (1:2), Seltik - Karabag (1:0) i Midtjiland - APOEL (1:2).

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

zvezdas

03.08.2015 14:25

I ja ne pamtim goreg Bjelogrlica i sta ces tako je .... jedan nismo ti zaboravili ... tebi i tvom glumcu .... Trifunovicu

ODGOVORITE