SP: "Delfini" dižu formu za medalju!

Vaterpolo reprezentacija Srbije u subotu je imala prvi od tri dana odmora uoči četvrtfinalnih mečeva na prvenstvu sveta u Kazanju i odrađen je samo jedan lakši trening, a za nedelju je planirana utakmica sa Hrvatskom ili Grčkom.

Ostali sportovi 02.08.2015 | 09:40
SP: "Delfini" dižu formu za medalju!

Selektor Dejan Savić je prilikom susreta sa novinarimaponovio da je osnovni cilj u ovoj sezoni ostvaren osvajanjem Svetske lige, što nam je donelo plasman naOlimpijske igre, ali kaže da nikome ne pada na pamet daovde odustane od borbe za medalje.

Naš cilj je medalja, a konkurencija je takva da svakim odličjem moramo da budemo zadovoljni. Pored na papiru favorizovanih ekipa, u konkurenciju za medalje ulaze još Grčka, Australija, Amerika i Brazil, rekao je Savić.

Iako mnogi veruju da ćemo u četvrtfinalu sigurno igratiprotiv SAD, Savić kaže da nije baš siguran da Brazil možeunapred da se otpiše.

Crna Gora i Australija neće imati problema da stignu učetvrtfinale, ali će u duelima SAD - Brazil i Italija - Kanada sigurno biti velike borbe, rekao je Savić.

Komentarišući igru našeg tima u prve tri utakmice, selektor kaže da nije zadovoljan zbog velikog broja primljenih golova iz igre, nedovoljno dobre realizacije igrača više i čestih oscilacija.

Andrija Prlainović rekao je da se ekipa dosta potrošilaprotiv Australije.

Uvek je tako kada igramo sa njima. Sjajni su sportisti ibili su blizu iznenađenja. Moramo da podignemo formu nanivo za medalju i tada ne verujem da ima jačih ekipa odnas, ali to treba da dokažemo u bazenu, kaže Prlainović.

Komentari / 0

Ostavite komentar