Gazda Olimpijakosa želi srpsku lutriju

Predstavnici američke kompanije „Dži-tek“ i vlasnik Olimpijakosa Sokritis Kokalis, u čijem je poslovnom carstvu firma „Argus”, zainteresovane su da otkupe manjinski deo akcija Državne lutrije Srbije, saznaje „Blic”.

Srbija 01.08.2015 | 13:45
Gazda Olimpijakosa želi srpsku lutriju

Pored njih, u igri su i jedna francuska i izraelska kuća, koje su voljne da svoj novac ulože u srpsku fabriku sreće.

Najozbiljniji kandidat je ipak američka kompanija „Dži-tek” koja već sarađuje sa srpskom lutrijom i to na poslovima srećke „greb-greb“. Njima lutrija godišnje plaća oko 4,5 miliona evra za štampanje kartica, pošto jedini imaju emulziju za premazivanje.

Kandidat za dobijanje posla je i grčki „Argus”, čiji vlasnik ima udela u 39 igara na sreću u svetu, a tu su i Izraelci i Francuzi. Ko će ući u kompromitovanu kuću sreće, znaće se nakon što Vlada Srbije definiše uslove za prodaju najverovatnije manjinskog paketa akcija, tvrdi izvor „Blica” iz Vlade.

U Agenciji za privatizaciju nam je rečeno da im se niko od potencijalnih stranih investitora nije zvanično obratio.

Izvor: Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Goran

01.08.2015 23:01

Tako to rade pod... muve. Prvo su pokrali LUTRIJU, a onda je izblamirali I sad na prodaju. UDBA po nalogu CIA agencije Vatikana postavlja premijere u Srbiji po unapred utvrđenom spisku. UDBA je danas moderno društvo:BIA, VOA I VBA koju Vatikan isplaćuje tako što joj dozvoljava da nas krade. Samo DRŽAVNI UDAR nas spašava!

ODGOVORITE