Tramp: Sa Putinom bih se slagao odlično

Donald Tramp, republikanski kandidat za predsednika SAD, izjavio je kako misli “da bi se odlično slagao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom”.

Svijet 01.08.2015 | 07:57
Tramp: Sa Putinom bih se slagao odlično

Na svom golf terenu u Ejrširu u Škotskij, gde će biti održano prvenstvo za žene ove godine, milijarder se pojavio u majici, sakou i sa crvenim kačketom na glavi sa natpisom “Neka Amerika ponovo bude silna”.
 
Tramp se trenutno nalazi u vrhu među republikanskim kandidatima u svim anketama za predstavnika na izborima naredne godine.
 
Govoreći u svojoj kampanji o “posebnim odnosima” sa Velikom Britanijom, Tramp je rekao da ukoliko postane predsednik SAD, da će održavati “veoma bliske veze sa Britancima”.
 
- Imali bismo fantastične odnose u ovom delu sveta, ali i u drugim delovima. Milsim da bi se odlično slagao i sa Vladimirom Putinom - rekao je Tramp.
 
Na pitanje zbog čega tako misli, Tramp je odgovorio da “jednostavno ima osećaj”.
 
- Imam takav osećaj, a ljudi me pitaju šta mi to znači. Jednostavno mislim da bih se s njim dobro slagao - dodaje bogataš.

Na konferencijiu za koju je novinarima rečeno da će biti isključivo o golfu, Tramp je ipak govorio o spoljnoj politici.
 
- Naravno da želite da budete diplomatični. Mi smo u našoj državi diplomate i svi nas mrze širom sveta. Mi smo politički korektni, a svet mrzi SAD. Svet nas iskorišćava, u trgovini, u svemu, pa ipak, nikad nismo bili manje popularni - rekao je kontroverzni političar.
 
Prva debata o nominacijama za republikanskog kandidata održaće se sledeće nedelje, a Tramp čvrsto sedi na vodećoj poziciji za sada.
 
Prema skorašnjim rezultatima, Trampa podržava 20 odsto republikanaca. Sledi ga guverner Viskonsina Skot Voker sa 13 odsto podrške i bivši guverner Floride Džeb Buš sa 13 procenata.
 
Uprkos njegovima uvredljivim komentraima koji bi verovatno pokopali ostale kandidate, Trampova popularnost raste.

Izvor: Blic

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Đole

01.08.2015 07:24

Nije Republikanski kandidat već samostalni.

ODGOVORITE
Name

Zero

01.08.2015 07:41

Eh ovaj Tramp je obicna varalica ,jos mi duguje 700 franaka iz Zeneve.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

01.08.2015 09:10

Istina je da ih mrze širom svijeta - sa razlogom ali da njih svjet iskorištava "malo" ga je prenjelo.

ODGOVORITE