Video: Ipak su mu oprostili ''srednjak''!

Uprava zagrebačkog Dinama odlučila da fudbalera Maćada, koji je navijačima pokazao srednji prst, kazni samo novčano - oduzimanjem petine plate.

Fudbal 01.08.2015 | 19:40
Video: Ipak su mu oprostili ''srednjak''!

Pomilovan je!

Paulo Maćado, fudbaler zagrebačkog Dinama, koji je na zvižduke navijača hrvatskog šampiona tokom utakmice u kvalifikacijama sa norveškim Moldeom, reagovao pokazivanjem srednjeg prsta, neće leteti iz kluba.

Kažnjen je samo novčano - sa 100.000 evra, što je petina njegove godišnje plate (igra za 500.000 evra). Kazna će biti uplaćena u humanitarne svrhe, kažu u zagrebačkom klubu.

"Izvinjavam se saigračima, treneru, predsedniku, navijačima, ocu, na čiji sam rođendan napravio ovaj ispad. Ali, najviše se izvinjavam sinu, koji mi je po dolasku kući rekao: 'Tata, zašto si to uradio?'. Ne znam zašto sam to uradio", rekao je Maćado na konferenciji za novinare u Dinamu.

Trener Dinama Zoran Mamić stao je u odbranu fudbalera rekavši da je on "dobri duh svlačionice" i da je omiljen među igračima.

Na konferenciji za novinare bio je ceo tim Dinama, a to je, kako ocenjuju hrvatski mediji, bila želja da se demonstrira zajedništvo u ekipi.

Iako su navijači Dinama želeli da vide leđa Maćadu, uprava Dinama odlučila je drugačije, pre svega zbog "jakog" ugovora koji Portugalac ima.

Ovako, veruju u Dinamu, prašina će se sleći i vremenom će se zaboraviti. A uz to novac će biti uplaćen u humanitarne svrhe, što je još jedna želja da se dodvore navijačima da oni zaborave na ovaj incident.

Komentari / 0

Ostavite komentar