LE - Odović: Dobar rezultat Želje, navijači su sjajni!

Trener Željezničara Milomir Odović zadovoljan je minimalnim porazom od Standarda u Liježu i uvjeren da uz pomoć punog "Koševa" plavi mogu proći ekipu iz Liježa.

Fudbal 31.07.2015 | 13:00
LE - Odović: Dobar rezultat Želje, navijači su sjajni!

Željo je izgubio od Standarda rezultatom 2:1, ali gol Ognjena Đelmića je osigurao nadu da ekipa sa "Grbavice" narednog četvrtka na "Koševu" može da izbori plasman u plej-of Lige Evrope.

Prvi dio utakmice trećeg kola kvalifikacija u potpunosti je pripao domaćem timu koji s klupe predvodi srpski trener Slavoljub Muslin.

"Nevjerovatno je da smo onako slabo ušli u utakmicu. Nevjerovatno veliki broj izgubljenih lopti, spori i konfuzni, tako da je Standard u prvom poluvremenu izgledao moćno i prava je sreća da je bilo samo 2:0", rekao je Odović na konferenciji za štampu nakon susreta a prenio klupski sajt.

U slačinioci je potom pokušao da "razdrma" svoj tim i u tome uspio u nastavku meča.

"Na poluvremenu smo se malo sanirali i dogovorili da igramo bolje i to smo i uradili. Znali smo da se ne smijemo braniti te smo u drugom poluvremenu bili bolji protivnik za jednu šansu".

Strateg Želje je djelimično optimistačan pred revanš u četvrtak u Sarajevu.

"Smatram da smo ostvarili dobar rezultat pred revanš na 'Koševu'".

Odović se na kraju osvrnuo i na takozvane "Manijake" kojih je nekoliko stotina bilo u Liježu.

"Navijači su najbolji dio Želje ja to uvijek kažem. Hvala im za podršku i smatram da će ih ovaj rezultat privući u velikom broju na 'Koševo' kako bi ostvarili pobjedu i izbacili Standard".

Komentari / 0

Ostavite komentar