Nakon protesta svađa sindikalnih čelnika

Nakon što je demonstrantima saopštena vijest da je većinom glasova Dom naroda usvojio Prijedlog Zakona o radu, velika grupa demonstranata bijes je usmjerila prema sindikalnim čelnicima tražeći da podnesu ostavke.

Bosna i Hercegovina 30.07.2015 | 19:12
Nakon protesta svađa sindikalnih čelnika

"Prodali ste nas“, bila je parola koja se čula na kraju skupa.

Međutim, čelnici Sindikata, predvođeni predsjednikom Ismetom Bajramovićem, nisu se obazirali te su održali vanredna sjednica sindikalnog rukovodstva.

Na tom sastanku, kako saznaju mediji, došlo je do burne svađe unutar rukovodstva.

Predsjednici sindikata rudara i državnih slubenika Sinan Husić i Salih Krušcica za neuspjeh su optužili predsjednika krovnog sindikata Ismeta Bajramovića i predsjednika sindikata osnovnog obrazovanja Selvedina Šatorovića.

Naime, Husić i Kruščica su, kako se saznaje, još sinoć na sastanku sa federalnim premijerom Fadilom Novalićem bili spremni prihvatiti ponudu da se u dodatnih sedam dana ponovo raspravlja o Prijedlogu Zakona o radu. Međutim, Bajramović i Šatorović su to odbili, što se na kraju pokazalo kao potpuni promašaj.

(Vijesti.ba)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Cezar

30.07.2015 17:22

Domaći, lokalni političari, najgori medju najgorim, su vas prodali i prodaće vas uvijek kad im nestane para. MMF kaže biće ovako, a oni se odmah naguze. Ako se ne naguze, nema love od MMFa. MMF nas je betonirao. Potpuno samo uništeni.

ODGOVORITE
Name

eho

30.07.2015 22:49

Udrite se međusobno , tim transparentima što "ne drže vodu" !

ODGOVORITE
Name

yu

31.07.2015 05:37

Treba Bosnu pokusati dati nekom pod koncesiju na 100 godina drugog spasa nema.Ako to hoce,mozda Bill Gates.

ODGOVORITE