LE: U Želji optimizam pred duel sa Standardom

Šef struke Željezničara Milomir Odović i kapiten Marijan Antolović istakli u srijedu uveče da plavi žele u Liježu ostvariti pozitivan rezultat protiv Standarda u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. 

Fudbal 30.07.2015 | 16:40
LE: U Želji optimizam pred duel sa Standardom

Željo večeras gostuje Standardu (20.30 h) u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Milomir Odović je na zvaničnoj konferenciji za štampu istakao da njegova mlada ekipa jedva čeka novi izazov da igra protiv jakog protivnika.

"Nadam se da ćemo na kvalitetan način odgovoriti Standardu. Nedostak Josipa Kvesića će biti veliki hendikep za nas. On je jako značajan i kvalitetan igrač bio za naš tim. Mladenović će sutra početi na poziiji lijevog beka i sa njim ćemo početi na toj poziciji", rekao je Odović, a prenio zvanični sajt kluba.

Odović je još dodao da sastav neće govoriti do samog početka utakmice, te dodao da će biti interesantno na koji način će parirati kvalitetnoj ekipi sa odličnim pojedincima.

Potom je na pitanja novinara odgovarao kapiten Želje Marijan Antolović.

"Sigurno je da se radi o kvalitetnom protivniku. Ipak, mi smo pokazali da možemo dobro odigrati u Evropi. Iskreno mi želimo ostvariti dobar rezultat i imamo se pravo nadati. Svaki atraktivan rezultat pred revanš u Sarajevu je onaj koji nas zadovoljava", kazao je Antolović.

Antolović je istakao da je ekipi dodatni motiv što četiri utakmice nisu primili gol, te da je najbitnije da sutra svi istrče kao tim.

Selektor fudbalera Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević prisustvovao je treningu Željezničara pred prvu utakmicu protiv Standarda u Liježu.

Kormilar "zmajeva" je legenda kluba sa "Grbavice" i nije propustio priliku da izabranicima Milomira Odovića poželi sreću na večerašnjoj utakmici sa Belgijancima na stadionu "Moris Dufresn".

Komentari / 0

Ostavite komentar