Tuhelovi rezovi u Dortmundu – otpali Groskrojc, Lajtner i Kirh!

Sva trojica ovog leta bi mogli da napuste Borusiju.

Fudbal 30.07.2015 | 14:00
Tuhelovi rezovi u Dortmundu – otpali Groskrojc, Lajtner i Kirh!

Start sezone mnogo raniji no što su poslednjih godina navikli u Dortmundu. Ali ove sezone nema Lige šampiona, ove sezone Borusija će i do Lige Evropa morati preko kvalifikacija. Prvi protivnik je austrijski Volfsberger, koji nije kalibar tima koji bi mogao da nam nagovesti koliko može Borusija, ali nam jeste otkrio jedan važan detalj – novi trener Milionera Tomas Tuhel izgleda ne računa ozbiljno na univerzalca Kevina Groskrojca.

Momak koji kod Jirgena Klopa samo što nije branio se naime nije našao na spisku igrača liecenciranih za dvomeč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. To naravno ne znači da ne bi mogao da bude već za plej-of, ali nemački mediji ovakvu Tuhelovu odluku shvataju kao definitivnu potvrdu onoga o čemu se odavno šuška – posle šest godina došlo je vreme za rastanak Groskrojca i kluba za koji navija od malena.

Groskrojcov ugovor sa BVB-om ističe narednog juna, pa je ovo leto poslednja prilika za Borusiju da zaradi iole ozbiljniji novac na njegovoj prodaji.

Zanimljivo, na spisku se našlo mesta za Nurija Šahina i Adrijana Ramosa, koji su već nekoliko meseci van stroja zbog teških povreda, pa se tek polako vraćaju u ritam. Ni Groskrojc nije u najboljoj formi, ali je već igrao jedan prijateljski meč.

Tuhel je inače precrtao i 22-godišnjeg vezistu Morica Lajtnera, koji je prethodne dve sezone proveo na pozajmici u Štutgartu, te iskusnog Olivera Kirha. Očekuje se da će obojica napustiti Vestfalen.

Podsetimo, Borusija je ovog leta dovela Gonzala Kastra (Bajer Leverkuzen/11.000.000 evra), Romana Burkija (Frajburg/3.500.000) i 19-godišnjeg Julijana Vajgla (Minhen 1860/2.500.000), a prodala Mičela Langeraka (3.500.000/Štutgart) i Miloša Jojića (3.000.000/Keln), dok je Ćiro Imobile za 3.000.000 evra pozajmljen Sevilji, a Sebastijan Kel otišao u penziju.

Komentari / 0

Ostavite komentar