Android telefoni mogu biti hakovani običnom porukom?

Mobilni telefoni koji koriste operativni sistem Android mogu biti inficirani virusom preko slike poslate uz tekstualnu poruku, navodi se u danas objavljenom istraživanju.

Informacione tehnologije 28.07.2015 | 13:00
Android telefoni mogu biti hakovani običnom porukom?

Ovo je najverovatnije najveća mana smartfona do sada otkrivena!

Jer, procenjuje se da se riziku izlaže oko 950 miliona telefona širom sveta, odnosno može uticati na 95 procenata onih koji koriste Android.


Problem leži u načinu na koji mobilni telefoni sa ovim operativnim sistemom analiziraju dolazeće tekstualne poruke.

Pre nego što i otvorite poruku telefon automatski obradi prispeli medijski fajl – uključujući sliku, audio ili video-snimak.

To znači da fajl sa malverom može da počne da inficira telefon čim primi poruku, navodi Zimperijum (Zimperium), kompanija za sajber bezbednost koja se specijalizovala u oblasti mobilnih telefona.

Ako se nekome ovo čini poznato, navodi se dalje u tekstu, to je zato što ova mana podseća na nedavno hakovanje „Eplovih“ tekstualnih poruka.

No, u njihovom slučaju, tekstualna poruka sa određenim karakterima je mogla samo da „zamrzne“ ajfon ili ga natera da se restartuje.

Androidov defekt je mnogo gori, jer haker može da preuzme potpunu kontrolu nad telefonom: da obriše sve, pristupi aplikacijama ili tajno uključi kameru.

U izjavi za Si-En-En mani (CNNMoney), „Gugl“ je istakao da je svestan problema. Takođe, ljudi iz američkog tehnološkog giganta uveravaju da Android ima mnogo načina da hakerima ograniči pristup aplikacijama i funkcijama telefona.

Međutim, hakeri su i ranije nalazili načine da „preskoče“ ove limitacije, navodi Si-En-En.

Problem se može javiti kod bilo kojeg telefona koji koristi Android softver, a proizveden je u poslednjih pet godina, tvrdi Zimperijum.

To obuhvata uređaje koje pokreću "Froyo", "Gingerbread", "Honeycomb", "Ice Cream Sandwich", "Jelly Bean", "KitKat" i "Lollipop" verzije (koje je „Gugl“, inače, nazvao prema slatkišima).

Ista kompanija navodi da je upozorila „Gugl“ na postojanje problema još 9. aprila, čak i obezbedila „lek“.

No, kako se tvrdi, „Gugl“ je već narednog dana odgovorio da će „zakrpa“ biti podeljena sa korisnicima u bliskoj budućnosti.

U ovakvim situacijama, kompanijama se daje rok od 90 dana da reše problem. To je pravilo kojeg se čak i „Gugl“ držao.

Ali, prošlo je 109 dana, a rešenje nije ponuđeno. To je razlog zbog kojeg je Zimperijum sada izašao u javnost sa ovim problemom.

RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar