I Austrijanci prezadovoljni: Idemo na Mundijal!

Austrija je prezadovoljna žrebom za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2018. godine, pošto je u grupi sa Velsom, Srbijom, Irskom, Moldavijom i Gruzijom.

Fudbal 26.07.2015 | 16:40
I Austrijanci prezadovoljni: Idemo na Mundijal!

Selektor austrijske reprezentacije Marsel Koler rekao je da se radi o grupi koju je moguće proći i da je zadovoljan žrebom.

"Moldavija, Irska i Vels su protivnici koje poznajemo. Srbija ima isto tako jako dobre fudbalere i jaku ekipu. U našoj grupi su sve ekipe veoma opasne, protiv Velsa i Irske moraćemo fizički dobro da pariramo, jer to zahteva engleski način igranja", rekao je Koler.

Kapiten reprezentacije Kristijan Fuks smatra da je u grupi u kojoj je Austrije Vels favorit, ali i da veruje da će njegova ekipa moći da prođe.

"„Ovo nije laka grupa, ali verujem da je kvalifikacija za Svetsko prvenstvo moguća, ako budemo nastavili započetim putem", ističe reprezentativac Kristijan Fuks.

Predsednik Fudbalskog saveza Austrije (OeFB) Leo Vindtner kaže da je žreb bio dobar, „iako nedostaju atraktivna imena. Prema njegovim rečima kvalifikacija je moguća, iako treba imati veliko poštovanje prema svim ekipama.

Bečki dnevnik „'Kronen cajtung', predstavljajući reprezentacije u grupi Austrije, ističe da Srbija trenutno prolazi kroz težak period, ali da je slavila osvajanje titule svetskog prvaka u takmičenju reprezentacija ispod 20 godina.

U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo ekipa pod trenerskom palicom Radovana Churčića je bez šanse na uspeh iza Albanije i Jermenije, podseća dnevnik, ukazujući i na oduzimanje bodova zbog incidenta sa dronom na susretu protiv Albanije.

Komentari / 0

Ostavite komentar