Video - Štefi Graf: Ne brinem se da li će me Serena stići!

Legendarna Štefi Graf izjavila je da nije zabrinuta zbog mogućnosti da Serena Vilijams izjednači broj osvojenih Gren slem titula.

Tenis 26.07.2015 | 12:00
Video - Štefi Graf: Ne brinem se da li će me Serena stići!

Štefi je tokom karijere osvojila 22 pehara na najvećim turnirima, a Serena je trijumfom na Vimbldonu prišla na samo korak do izjednačenja tog uspeha.

Nemica se nalazi na drugom mestu večne liste iza još jedne legende – Margaret Kort koja ima 24 GS trofeja.

„Nisam. U stvari, to je nešto što me istinski zanima. Ona živi uzbudljiv trenutak u života. Može da izjednači broj mojih titula i osvoji sve. Nisam zabrinuta zbog toga, nikada me nisu interesovali brojevi i statistika. Osećam da sam dala sve u karijeri i to je najvažnija stvar“, rekla je Graf koja je čak igrala dva meča protiv Amerikanke i rezultat je 1-1 u pobedama.

Ona je istakla da retko kada igra tenis.

„S vremena na vreme – imam obaveze i sa svojom fondacijom. Ali igram retko, teško je ostati u formi i igrati tenis, a za mene je to trenutno veoma teško“, navela je Nemica.

Štefi je bila poznata po svom savšenom bekhend slajsu, ali se i iza tog udarca krije zanimljiva priča.

„Na treninzima sam igrala top spin, dok sam na mečevima preferirala slajs. Sve je u osećaju i lakše mi je bilo da igram slajs. U jednom trenutku mi je trener rekao: ’Dosta, nećemo više raditi na bekhend top spinu jer ga ne koristiš tokom mečeva“, zaključila je Graf.

Komentari / 0

Ostavite komentar