Robijaš rado viđen gost u Predsjedništvu

Lazar Dugalić Laki, nekadašnji osuđenik i bivši suprug pevačice Dare Bubamare, čest je gost u Predsedništvu Srbije i predstavlja se kao savetnik Tomislava Nikolića, saznaje „Blic“.

Srbija 24.07.2015 | 16:00
 Robijaš rado viđen gost u Predsjedništvu

Da je bio malo diskretniji i da se nije hvalio prijateljima na društvenim mrežama, možda nikome za oko ne bi zapalo da je čovek koji je bio u zatvoru zbog sumnjivih poslova sa preprodajom automobila čest gost na Andrićevom vencu.
 
- Dugalić je blizak prijatelj Nebojše Janićijevića, čoveka bliskog predsedniku Nikoliću i SNS. Nekoliko puta je dolazio u Predsedništvo, ali ovde nije zaposlen - kaže izvor „Blica“.
 
Sagovornik “Blica” objašnjava da je fotografija na kojoj je Dugalić zagrljen sa Janićijevićem nastala ispred „žutog salona“ u Predsedništvu.
 
- Sudeći po rasporedu zastava, rekla bih da je u pitanju proslava Dana državnosti. Samo na taj dan zastave su ovako poređane - kaže on.

Nebojša Janićijević, za kog se sumnja da je bio ulaznica Dugaliću u Predsedništvo, veoma je blizak predsedniku Tomislavu Nikoliću. Reč je o vereniku Marije Grujić, jedne od starleta koje je bivši šef diplomatije Ivan Mrkić zaposlio u MSP, o čemu je „Blic“ već pisao. "Blic" je svojevremeno objavio i da je Janićijević putovao u Moskvu, gde je posećivao Bogoljuba Karića, i da lobira za povratak tog kontroverznog biznismena u Srbiju. (Reprint Informer)

Kada je reč o drugoj fotografiji, na kojoj je Dugalić sam između dve zastave, izvor „Blica“ navodi da je takođe nastala u Predsedništvu, ali ispred neke „manje važne“ prostorije. Snimljena je na Badnji dan ove godine kada se u Predsedništvo unosio badnjak i kada su prisutni bili samo sveštenici i zaposleni.

- Ako je na Badnji dan ušao u Predsedništvo, znači da ga je uveo neko blizak SNS - tvrdi isti izvor.
 
Inače, sagovornik „Blica“ blizak Tomislavu Nikoliću poverio nam je da su do predsednika došle informacije da se Dugalić predstavlja kao njegov savetnik.
 
- Reč je o političkom starletanu, slika se u svim važnijim domaćim i međunarodnim institucijama i tako sebi gradi imidž i podiže cenu. Nema govora o tome da je Dugalić savetnik predsednika. Nikolić ima sedam savetnika, na sajtu imate njihova imena i, kao što vidite, ta osoba se ne pominje - kaže sagovornik "Blica".

Ne komentarišem ništa u vezi sa tim čovekom, kaže Dara. Lazar Dugalić, zvani Laki, javnosti je poznat kao bivši suprug pevačice Dare Bubamare. Pre nekoliko godina proveo je šest meseci u nemačkom zatvoru zbog šverca automobila. Pevačica se potom od njega razvela.
 
Iako u Predsedništvu nisu želeli da odgovore na pitanje „Blica“ kako osoba sumnjive prošlosti može toliko da se približi šefu države i šeta Predsedništvom, naš sagovornik kaže da je on „očigledno bio nečiji gost“, kao i da je zbog velikih gužvi na prijemima nemoguće detaljno proveriti svakoga.

Dugalić se prijateljima na Fejsbuku hvalio da je ulazio i u strane institucije, poput Bundestaga i Evropskog parlamenta.

„Blic“ je juče došao do Dugalića. Na pitanje čime se on zapravo bavi i na osnovu čega ulazi u Predsedništvo, odgovorio je da će tužiti one koji o njemu pišu. „Ne pišite ništa“, ponovio je, a na primedbu novinarke da joj je to radni zadatak, napisao je: „Idi na bolovanje, pa nećeš morati da pišeš“.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar