FSS: Istraga o pritisku na igrače OFK-a!

Fudbalski savez Srbije objavio je da je pokrenuo istragu o dešavanjima na utakmici između OFK Beograda i Crvene zvezde na stadionu Obilića.

Fudbal 24.07.2015 | 13:00
FSS: Istraga o pritisku na igrače OFK-a!

Oficir za integritet vladajućeg tela srspkgo fudbala objavio je da je ustanovljeno da je u poluvremenu tog duela izvršen pritisak na igrače i stručni štab ‘Romantičara’.

OFK Beograd je posle prvih 45 minuta te utakmice vodio sa 2:0, a u drugom poluvremenu je usledio preokret i trijumf ‘crveno-belih’ sa 6:2, zbog čega su se pojavile spekulacije o nameštanju.

U sredu je u Više javno tužilaštvo stigao podnesak sa informacijama o spornoj utakmici, a Fudbalski savez je objavio da je i sam pokrenuo istragu i da su već obavljeni razgovori sa službenim licima.

“Na osnovu prikupljenih informacija da je u poluvremenu fudbalske utakmice prvog kola Superlige između OFK Beograda i Crvene zvezde, koja je odigrana 19. jula 2015. godine na stadionu fudbalskog kluba Obilić, od strane više lica vršen pritisak na igrače i članove Stručnog štaba OFK Beograda, u skladu sa članom 26 Pravilnika o prevenciji i sprečavanju nameštanja utakmica, oficir za integritet FSS je 22. jula 2015. godine otvorio internu istragu. U dosadašnjem toku istrage obavljeni su službeni razgovori sa službenim licima о okolnostima i dešavanjima pre, tokom i nakon pomenute fudbalske utakmice. O rezultatima istrage i daljim aktivnostima javnost će biti naknadno obaveštena”, stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije.

Komentari / 0

Ostavite komentar